Nikola Žigić, Rendi Mos, Robi Fauler
Foto: EPA/SASA STANKOVIC/CJ GUNTHER/ANITA MARIC

Potez Marka Gobeljića i Gelora Kange po završetku finala Kupa Srbije zgrozio je javnost, ali njih dvojica su tek poslednji u nizu sportista koji su određene uspehe proslavili na krajnje nedoličan način.

PROČITAJTE JOŠ...

Gobeljić je nakon odbrane Milana Borjana kojom su crveno-beli došli do trofeja namenjenog najboljoj ekipi u Kupu Srbije dotrčao do Vladimira Stojkovića i skinuo šorts pred njim, dok je Kanga sreću pokazao hvatanjem za međunožje.

Mi smo izdvojili nekoliko proslava koje su šokirale čitav svet.

Robi Fauler i ušmrkavanje gol-aut linije (1999)

Legendarni napadač Liverpula postigao je pogodak sa penala protiv Evertona kojim je doneo poravnanje „redsima“, nakon čega se spustio na kolena i simulirao ušmrkavanje kokaina.

„Ta proslava je poruka navijačima Evertona koji su me konstantno vređali. Ne žalim zbog nje ni najmanje“, rekao je Fauler.

Nikola Žigić imitirao mokrenje (2003)

U septembru 2003. godine Crvena zvezda je gostovala Odenzeu, a apsolutni heroj remija 2:2 bio je Nikola Žigić. Visoki centarfor je prilikom proslave prvog gola imao „incident“, kada ga je korner zastavica udarila po glavi, ali joj se Žigić ubrzo osvetio.

Nakon što je postigao drugi pogodak, Žigić je otrčao do iste zastavice i pogodak proslavio imitiranjem psa koji urinira po njoj.

Prošao je bez opomene, a Zvezda revanš dobila 4:3 i prošla dalje.

Rendi Mos i imitiranje „velike nužde“ (2004)

Rivalitet između Minesota Vajkingsa i Grin Bej Pekersa spada među najveće u istoriji sporta, a stvar postaje još brutalnija kad se na to doda i pritisak plej-ofa.

Jedan takav meč odigrali su „sirevi“ iz Vinkonsina i Vikinzi iz Minesote. Vikinzi su slavili 31:17, a pobedu je „zapečatio“ Rendi Mos početkom poslednje četvrtine. No, meč nije ostao upamćen po pobedi Minesote, već po proslavi Mosa, koji je odlučio da svoj drugi tačdaun na meču obeleži imitiranjem skidanja šortsa i vršenja „velike nužde“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar