Dušan Vlahović, napadač FK Fjorentina
Foto: Tanjug/ (Massimo Paolone/LaPresse via AP)

Dušan Vlahović je jedan od najtraženijih golgetera ovog leta, pa je samo pitanje trenutka kada će dres Fjorentine zameniti još većim klubom. Ukoliko pitate Roka Komisa, predsednika kluba, Srbin će ostati u Firenci, ali je utisak da samo pokušava da podigne cenu biseru.

„U ovom trenutku je teško pričati o tome jer prave odgovore nemam ni ja, a ja sam predsednik Fiorentine. Ako se nešto desi, pravovremeno ću obavestiti javnost i medije. Ne znam šta će se desiti, ali ja planiram da zadržim Vlahovića ovde. Ako stigne ponuda od 100 miliona evra, onda ću razmisliti jer je to veliki novac, posebno što bi to pomoglo i klubu i gradu, posle svega što nas je zadesilo tokom pandemije i posle gubitaka koje smo pretrpeli. Takvu ponudu možda neću moći da odmah odbijem”, objasnio je predsednik kluba za agenciju “ANSA”.

Već su nekoliko puta italijanski mediji sa epitetom „ekskluzivna“ objavljivali informaciju da je Vlahović otišao u Englesku, Španiju, pa i u neki veći klub Italije.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednja informacija govori da je Fjorentina sve dogovorila sa Atletiko Madridom, a da je obeštećenje tačno 70 miliona evra.

Rekli su „ljubičasti“ da neće ići ispod te svote, ali prošlo je dva dana od poslednje ekskluzivne informacije, a transfer i dalje nije okončan.

Srpski fudbaler bi trebalo da sruši rekord koji je postavio Luka Jović kada je Ajntraht zamenio Real Madridom. Obeštećenje za njegov transfer je bilo tačno 60 miliona evra.

Vlahović je zablistao prošle sezone i postigao 21 gol, a napadač koji je prošao omladinsku školu Partizana nastavlja da se razvija i skromno radi na sebi.

Ipak, i u Engleskoj pomno posmatraju šta se dešava u Firenci. Vlahović bi mogao da bude zamena Hariju Kejnu i to u jednom od dva kluba.

Čitavog leta se „kuva“ priča o prelasku Kejna iz Totenhema u Mančester siti, ali posao nikako da se ozvaniči.

Upravo je Vlahović viđen kao mlađa verzija ovog napadača zbog brzine, raznovrsnosti u igri i igrom glavom. Sve ovo je učinilo da Totenhem želi da ga dovede ukoliko Kejn ode, a Siti ga hoće ukoliko engleski napadač ne stigne u Mančester.

Ipak, znatno je realnije da Srbin završi u Primeri, a ta liga bi mu verovatno i prijala više. Ukoliko se nađe u timu Dijega Simeonea mogao bi da stasava uz Luisa Suareza, a ujedno postane i deo ubitačnog napada sa Žoaom Feliksom u sledećim sezonama.

Vlahović stoji čvrsto na zemlji i ne govori o napuštanju Fjorentine.

„Ja sam igrač Fjorentine i samo o tome razmišljam“, rekao je Vlahović za Nova.rs neposredno pre kraja prošle sezone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare