Dušan Vlahović
Foto: EPA-EFE/Claudio Giovannini

Dušan Vlahović, napadač Fjorentine, oduševljava fudbalski svet fantastičnim partijama, a za Nova.rs je govorio o rekordima koje je postavio, ali i suvenirima koje je sačuvao nakon utakmica za pamćenje.

Samo su četiri stranca u 94 godina dugoj istoriji tima iz Firence uspela da postignu 20 i više golova u prvenstvu. Podvig našeg napadača je prvi još od kada je to učinio Gabrijel Batistuta, jedan od omiljenih fudbalera „viole“ svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ

I kada se to zna i ne čudi što su navijači već smislili niz nadimaka poput „Gabrijel Dušan Batistutović“, ipak Srbin ostaje skroman i u prvi plan ističe da je neophodno da se i dalje razvija kao fudbaler.

„Jedna velika čast, ali i velika obaveza i teret! Zato izbegavam ta poređenja jer ne smemo zaboraviti da je Batistuta jedan od najboljih napadača svih vremena. Ja sam tek na početku, moram da nastavim da radim više od ostalih, da vodim računa o svakom detalju i nadam da ce sve biti u redu“, rekao je Vlahović za Nova.rs.

Postao je prvi srpski fudbaler koji je postigao 20 i više golova u jednoj sezoni liga petice od 2003. godine kada je Darko Kovačević to učinio u dresu Real Sosijedada.

„To je zaista fantastičan osećaj i velika mi je čast, ali i zadovoljstvo što se mogu da se nađem u društvu jednog takvog igrača.“

Od početka 2021. godine samo su Robert Levandovski (22) i Lionel Mesi (21) postigli više golova od Vlahovića (17), a on ističe da nije ništa menjao u pripremi mečeva u odnosu na prethodni deo karijere.

Foto: LiveMedia/Ettore Griffoni / IPA / PA Images / Profimedia

„Radio sam sve isto kao i do sad, naporan rad, vera u sebe, odricanje, slušanje starijih i iskusnijih. A tu je, naravno, i dolazak trenera Prandelija (bivšeg trenera Fjorentine, prim.aut) koji je promenio sve, zato jedno veliko – hvala.“

U obilju fantastičnih poteza i golova istakao se onaj protiv Juventusa (1:1), kada je potpuno hladnokrvo odlučio da pogodak postigne „panenkom“ protiv Vojčeka Ščesnog, jednog od najboljih golmana današnjice.

Nešto više od mesec dana pre toga je postigao het-trik protiv Beneventa (4:1), a neke suvenire je zadržao za sebe.

„Sačuvao sam dresove sa obe utakmice i kopačke sa utakmice protiv Beneventa“, iskren je Vlahović.

I dok čitava Evropa licitira gde bi srpski napadač mogao da završi karijeru (u igri je nekoliko velikih klubova), on ostaje čvrsto na zemlji.

„Fokusiran sam na preostale tri utakmice, da zatvorimo sezonu na najbolji mogući način. Ja sam igrač Fjorentine i samo o tome razmišljam“, završio je Vlahović za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar