Rafael Nadal
Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Rafael Nadal, španski teniser, hitno se vratio u Španiju nakon američke turneje zbog povrede levog stopala. Sada, 10 dana pre početka US Opena odlučio je da promeni sport.

Osvajač 20 grend slem titula je nekoliko puta javno isticao da mu je golf velika strast, pa je sada odlučio da 21. i 22. učestvuje na „Balearic golf turniru“ koji se održava na Majorci.

PROČITAJTE JOŠ

Nadal ima velikih problema sa stopalom od čuvenog polufinala Rolan Garosa sa Novakom Đokovićem, zbog čega je bio primoran da se povuče sa Vimbldona, ali i Olimpijskih igara u Tokiju.

Nadao se da će moći da se oporavi za sezonu na betonu, ali mu se u Vašingtonu stanje pogoršalo.

Izgubio je već u drugom kolu od Lojda Harisa, a onda je odlučio da preskoči i Toronto i Sinsinati.

Od tog trenutka nije više trenirao onako žestoko kao što zna, a sada se odlučio da učestvuje na amaterskom turniru za muškarce i dame starije od 25 godina.

Mnoge je iznenadilo da ovo radi neposredno pred US Open, što je bila samo najava odustanka. Svakako mnogi su odmah vratili film samo godinu dana unazad kada se desio ovaj scenario, a koji je završen otkazivanjem učešća u Njujorku. Odluka Nadala se čekala sa nestrpljenjem.

Više puta je isticao Rafa da mu je golf omiljen posle tenisa. Prošle godine je učestvovao na ovom turniru početkom septembra, a kasnije odlučio da preskoči US Open. Mnogi navijači su u tome videli paralelu sa sadašnjim trenutkom jer se turnir igrao krajem istog meseca.

Bonus video: Novak Đoković i ambasadorka Srbije u Londonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare