Adriana Vilagoš, Foto: Srpski atletski savez

Adriana Vilagoš prvim hicem stigla je do zlata i državnog rekorda, i postala juniorska šampionka sveta u bacanju koplja.

Na U20 Prvenstvu sveta Adrianino koplje od 600 grama letelo je 61,46 metara, čime je postavila državni rekord za starije juniorke i najbolji rezultat na svetu u ovoj konkurenciji.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo za starije juniore i juniorke (do 20 godina), održava se do 22. avgusta u Najrobiju. Našu zemlju predstavlja devetoro reprezentativaca, a prvo veliko finale imala je Vilagoš koja je odmah osvojila zlato za Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ

Adriana je šampionski hitac zabeležila u prvoj seriji, nakon čega su takmičarke imale samo još jedan, pa je takmičenje prekinuto zbog obilnih padavina i nastavljeno sat vremena kasnije.

Pored toga je koplje bacala i 58,95m, u trećoj 58,25, zatim 59,51, u petoj 58,18 i u šestoj, poslednjoj seriji 56,28.

Drugo mesto zauzela je Elina Cengko iz Grčke daljinom od 57,91m, dok je treća bila Kubanka Balar Rohas 55,13.

Još jedno finale nas očekuje u toku dana, od 17.10, kada će evropska juniorska vicešampionka, Ivana Ilić pokušati da se domogne pobedničkog postolja u trci na 100 metara.

Ali, Vilagoš je još jednom potvrdila da Srbija zaista ima atletsko čudo od deteta. Pre tri godine je njeno koplje teško 400 grama letelo do najboljeg rezultata na svetu u konkurenciji starijih pionirki (63,80 metara), ove godine njeno koplje teško 500 grama letelo je čak do 70,10 metara, što je najbolji rezultat na svetu u konkurenciji mlađih juniorki.

Taj rezultat doneo joj je titulu balkanske šampionke. Njen najdalji hitac sa kopljem od 600 grama bio je 60,44 metara i tim hicem postala je vicešampionka Evrope, ove godine u Talinu.

BONUS VIDEO: „A sad adio“ i suze Dejana Savića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare