Mnogo toga što se do sada nije moglo čuti, otkrio je Vladimir Vuletić, član Skupštine FK Partizan i nekadašnji potpredsednik kluba iz Humske, u ekskluzivnom intervjuu za Nova.rs, a govorio je i o šansama u borbi za titulu.

Bivši funkcioner Partizana ozbiljno je uzdrmao fudbalsku javnost izrečenim za naš portal. Vuletić je u prvom delu ekskluzivnog intervjua otkrio kako je BIA naredila čelnicima Partizana da dovede jednog igrača.

Dalje je ispričao i kako je Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, svom kumu za svadbu poklonio procenat od transfera, i detaljno je pričao o poslovanju kluba iz Humske prilikom prodaje fudbalera.

O svemu tome kaže da nije mogao nešto da učini da to promeni ili zaustavi, iako je bio čelnik crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

„Samo sam mogao da glasam protiv i to sam činio. Jednostavno, nisam se smatrao saučesnikom uprave, nego nekim ko služi Partizanu. Moja uloga u Partizanu je bila mnogo šira nego što je bila uloga nekog drugog potpredsednika pre mene. Bavio sam se svim zastupanjima pred međunarodnim sudovima, i u Nionu, i pred FIFA, zastupanjem pred organima FSS, bio sam jedno vreme i član Pravne komisije kada je doneta ona blasfemična odluka o trećoj Zvezdinoj zvezdici i tituli iz 1945. godine, ali sam bio osujećen da taj slučaj ode pred Ustavni sud Srbije. Prisustvovao sam 2018. godine sednici Superlige i Prve lige Srbije na kojoj nas je UEFA obavestila da je u prethodnoj sezoni bilo 60 nameštenih utakmica. Daleko pre nego što će Slaviša Kokeza 2021. napustiti FSS. U sezoni 2019/20. kada su promenjena pravila usred sezone, ukinut je plej-of, a zatim doneta odluka da se igraju još samo četiri kola i da se tako proglasi šampion. Konsultovao sam tada brojne i ugledne arbitre i advokate sa međunarodnim iskustvom koji su mi rekli da Partizan ima ozbiljan slučaj koji bi mogao da pokrene pred Arbitražnim sudom u Lozani i da proglasi sezonu nelegalnom, da obori tu Zvezdinu titulu i proglasi je nezakonitom“, priča Vuletić za Nova.rs.

Zašto Partizan to nije učinio?

„Za to je trebalo da se uplati 20.000 evra i FK Partizan to nije hteo da uradi, Miloš Vazura je odbio da uplati tu sumu iako je bilo potpuno jasno da bismo dobili taj slučaj pred Sudom u Lozani, da mi omogući da izborim za Partizan jednu veliku pravnu bitku, i to ne prvu trijumfalnu. Pre toga smo vratili stadion JSD Partizan posle 23 godine suđenja, pred Disciplinskom komisijom UEFA kao jedini istočno-evropski klub uspeli smo da trijumfujemo i oslobodimo Partizan odgovornosti zbog neozbiljnog i neodgovornog transparenta navijača na utakmici protiv Jang Bojsa, kada nam je pretilo da igramo bez publike protiv Plzena. Zahtev za VAR tehnologijom u ime Partizana sam ja podnosio, pred Super i Prvom ligom sam ja obrazlagao, jedino Crvena zvezda tada nije glasala za VAR. Mi sada imamo kvazi VAR, to nije onaj iz evropskih liga, koji transparentno pokazuje momenat u kojem sudija biva pozvan da pogleda snimak“.

ŠTA SE DOGAĐA U PARTIZANU?

„Vazura je kumu za svadbu poklonio procenat od transfera igrača“

Vuletić za Nova.rs: BIA je naredila Partizanu da dovede igrača VIDEO

Italijani potvrdili Vuletićevu priču za Nova.rs o Danilu Vučiću i Vlahoviću

Sve što niste znali o muljanju Vazure u Partizanu

Šta je sudbina Partizana u bliskoj budućnosti?

„Partizan je danas pod okupacijom, to je klub kome igrače dovodi i odvodi BIA na čelu sa slugom BIA Milošem Vazurom, klub koji se odriče i smenjuje potpredsednika samo zato što to zahteva predsednik države, koji igra tango u dvoje sa Zvezdom, u nekom lažnom zamahu bodovne prednosti i da će moći da osvoji titulu. Partizan neće osvojiti titulu. To nije lepo što kažem jer sam partizanovac i bilo bi mi drago da osvoji“.

Na osnovu čega to mislite?

„Zvezda ima oko 80 miliona evra duga, 65 zvanično, a sledeća godina je, prema sadašnjem stanju stvari, poslednja u kojoj će i dalje samo jedan naš klub ići u kvalifikacije za Ligu šampiona, to je jedino takmičenje koje donosi zaradu. Mi danas igramo trećerazredno takmičenje, Ligu konferencija, koja ne može da obuhvati četvrtinu Partizanovog budžeta, a one tamo sezone (2023/24) se očekuje da ćemo imati dva kluba koja će se boriti za Ligu šampiona i onda će splasti tenzija po pitanja šampiona. Doslovno, najveće pitanje je šta će biti sa ovim režimom koji je generator svih problema u srpskom fudbalu, koji je uspeo da instalira kriminalca na čelo FK Crvena zvezda koji se 11 godina smeje pravdi i pravosuđu, i da u FK Partizan instalira na mesto generalnog direktora čoveka koji sluša šta mu naređuje BIA. U takvim okolnostima je jasno da je jedini put za oslobođenje oba kluba, za regularnost i zakon podjednak za sve, pa tako i za Zvezdu i Partizan, smena ovog režima koji je na čelu mafijaške organizacije koja udruženim zločinakim poduhvatom uništava srpski fudbal već godinama“, dodao je Vuletić.

U četvrtak, 2. decembra, na sajtu Nova.rs bićete u prilici da čitate o tome šta je još pričao Vladimir Vuletić, između ostalog i ko sve sada sedi u Skupštini FK Partizan, čiji rođaci i kumovi.

BONUS VIDEO Vuletić: Vazura je odbio da se obori Zvezdina titula

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar