Vladimir Vuletić, član Skupštine FK Partizan i nekadašnji potpredsednik kluba, ekskluzivno je za Nova.rs govorio o stvarima koje će ozbiljno uzdrmati crno-bele i srpski fudbal.

„Partizan je pod okupacijom, to je klub kome igrače dovodi i odvodi Bezbednosno informativna agencija na čelu sa slugom Milošem Vazurom, klub koji se odriče i smenjuje potpredsednika samo zato što to zahteva predsednik države, klub koji igra tango u dvoje sa Zvezdom i klub koji neće osvojiti titulu“, oštro će bivši funkcioner Partizana.

Vladimir Vuletić tvrdi da Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, prodaje igrače, da u Skupštini sede zvezdaši, kao i da je BIA naredila da se dovede Milan Smiljanić!

Vazura je negirao krivicu po krivičnoj prijavi podnetoj zbog zloupotrebe položaja, a tereti se da je Biciklističkom klubu Partizan pomogao da zadrži 2,4 miliona dinara koje je trebalo da vrati Gradu Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

„Miloš Vazura je jedino odgovorno lice u FK Partizan i niko drugi nije mogao da bude pozvan po tom pitanju. Povezanost između Fudbalskog i Biciklističkog kluba, ili bilo koje druge sekcije, nešto je što se odnosi na trenutno nelegalno stanje u JSD Partizan. Već godinu i po dana nemamo predsednika, niti Upravni odbor, a osobe koje obnašaju te nelegalne funkcije u potpunosti, vrše krivično delo zloupotrebe službenog ovlašćenja i naravno sukoba interesa. Naši organi koji su se pozabavili jednim zanimljivim slučajem, ali perifernim u dobroj meri, ćute i zatvaraju oči na činjenicu da u JSD Partizan predsednik Milorad Vučelić više od godinu i po dana obnaša funkciju potpuno nezakonito i protivno svih statutarnih pravila, budući da mu je mandat istekao pre više od 18 meseci. Činjenica je da ovaj iznos novca (2,4 miliona dinara, prim.aut) nije iznos koji po pravilu prisvaja jedan čovek. To je prilično mali iznos u svetu fudbala, oko 18.000 evra je u pitanju, Miloš Vazura samo platu ima od 5.000 evra mesečno, a ima prema ugovoru i sve premije kao igrači za osvajanje bilo kog boda u Evropi, za osvajanje trofeja“, otkriva Vuletić za Nova.rs.

Kako objašnjavate povezanost klubova u Partizanu?

„Biciklistički klub se ne spominje prvi put kao klub koji ima izvrsne odnose sa FK, već kao klub koji nije vratio određeni iznos novca u budžet Grada Beograda od kojeg je dobio taj novac, očigledno ga nije potrošio u namene za koje ga je dobio, ali ga nije ni vratio. Šta se dogodilo s tim novcem? Zašto nije vraćen i gde je završio, ne znam. Moja pretpostavka, na osnovu iskustva koje je ranije postojalo u vezi sa Biciklističkim klubom, da je taj novac trošen na „crne“ plate zaposlenih u JSD Partizan, na plate u gotovini za koje nije plaćan porez, što je takođe krivično delo. Videli smo i da je generalni sekretar JSD Partizan, Milan Obućina, takođe pod istragom i kasnije je podignuta optužnica protiv njega za određene malverzacije. Često je račun JSD potpuno blokiran, društvo često nije likvidno, i u takvim okolnostima, kolokvijalno rečeno, Fudbalski klub „uskače“ kao neka vrsta ispomoći, koja je u ovom slučaju bila nelegalna“.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Više u oči upadaju mnogo veće cifre, sa čega se skreće pažnja?

„Najčešće se skreće pažnja sa uloge menadžera, menadžerskih agencija i njihovih provizija, odnosno uloge generalnog direktora Miloša Vazure u transferu određenih igrača. Prema ustrojstvu u FK Partizan dok sam bio potpredsednik, postojalo je nepisano pravilo koje je postalo i pisano, a to je da sportski direktor igrače samo dovodi, a generalni direktor ih odvodi. Miloš Vazura prodaje igrače Partizana samostalno! Upravni odbor samo ratifikuje odluke koje treba zapravo da donese i to kad se transfer završi. Reći vam jednu ekskluzivu, koja u tom pogledu simboliše način na koji radi Upravni odbor FK Partizan – poslednji dolazak jednog igrača, povratnika, usledio je nakon zajedničke izjave Vazure i predsednika kluba Milorada Vučelića o tome da taj igrač mora da potpiše za Partizan zato što to zahteva Bezbednosno informativna agencija Srbije. Reč je o Milanu Loli Smiljaniću. To nije bila volja trenera, niti potreba sportskog sektora, postojala je samo volja BIA. I ta volja uslovila je da igrač, kome je tast visoki funkcioner Srpske napredne strane i sada poverilac SNS u Mladenovcu a ujedno i generalni direktor Parking servisa, mora da potpiše ugovor“.

Da li je klub saučesnik u tome, šta bi bilo da Partizan nije hteo to da učini?

„Jedini sam glasao protiv dovođenja igrača po zahtevu BIA, postavio sam pitanje iz kog razloga Partizan donosi odluku na nivou Miloša Vazure i Milorada Vučelića, da se udovoljava službi bezbednosti u sportskom zahtevu. To nije normalno, to se nikada nigde nije dešavalo. Samo su rekli da su oni bili tamo, slegli su ramenima i rekli: „Moramo, BIA traži“. Dakle, BIA je privela direktora i predsednika Partizana na neki informativni razgovor, obojica su potvrdila da su bila u prostorijama BIA, i da im je tamo naređeno, sugerisano, možemo reći prijatno ili neprijatno insistirano, da jedan igrač potpiše za Partizan. Znate li ko je pored u Upravnom odboru o tome govorio? Niko, svi su digli ruke kao jedan. Postoji zapisnik o tome. Milan Smiljanić je dobar dečko, fudbaler koji posao obavlja profesionalno, nije u pitanju on, radi se o principu“.

Vladimir Vuletić je ekskluzivno, prvi put govorio o ovim malverzacijama u Partizanu, drugi deo opširnog intervjua čeka vas večeras na Nova.rs, a bivši potpredsednik crno-belih tvrdi da je Miloš Vazura svom kumu preko Partizana obezbedio neverovatan svadbeni poklon.

BONUS VIDEO Vuletić: Miloš Vazura prodaje igrače Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram