Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik FK Partizan, uzbrukao je fudbalsku javnost ekskluzivno govoreći za Nova.rs o stvarima koje se do sada nisu čule.

Član Skupštine kluba iz Humske otkrio je, u prvom delu ekskluzivnog intervjua, kako je BIA naredila čelnicima Partizanu da dovede jednog igrača.

Vuletić ističe i da Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, prodaje igrače, kao i da je svom kumu za svadbu poklonio procenat od transfera!?

Bivši potpredsednik crno-belih je opširno i otvoreno pričao o brojnim temama, posebno o načinu na koji su prodavani igrači.

PROČITAJTE JOŠ

„Tokom 2015. godine dogodilo se da cela generaciju rođena 2000. godine, kojoj danas pripada i biser Dušan Vlahović, odlukom Miloša Vazure bude potpisana za menadžersku agenciju „International Sports Office“, u kojoj je radio i Danilo Vučić. Najveći problem je što je izvršni direktor ove agencije Darko Ristić, čiji je rođeni brat tadašnji trener Teleoptika i trener pomenute generacije, Milan Ristić. Dešava se da je rođeni brat direktora menadžerske agencije ujedno čovek koji trenira generaciju koja je cela potpisala za tu agenciju“, priča Vuletić za Nova.rs.

Je l’ postoje dokazi za sve to?

„Sve to je dozvolio Miloš Vazura i stavio potpis 2015. Sve ovo što govorim su kredibilne informacije. Ta agencija je bila poznata po tome što je za jako niske novce prodavala igrače Partizana, Dušan Vlahović je prodat za svega milion i po evra. Abubakar Oumaru je takođe bio klijent ove agencije i on je prodat za mizerne novce, i to nakon što nije želeo da igra, govoreći da je bolestan, da ne može da podnese dalju situaciju. Bili smo prinuđeni da prodamo ove igrače za neuporedivo manje i u lošijem trenutku nego što bi bio tržišni trenutak. Abubakar je prodat u zimskom prelaznom roku i sve to je sa pripadnicima ove agencije činio Miloš Vazura, koji je jedini imao pravo na prodaju igrača po našem internom ustrojstvu, što nije normalno“.

Da li je bilo još spornih dolazaka i odlazaka igrača, Partizan je poznat po tome da je za unosne sume prodavao fudbalere?

„Vrhunac je prodaja Strahinje Pavlovića za 10 miliona evra. Problem kojim se naši istražni organi ne bave je da po sadašnjem pozitivnom pravu menadžeri imaju pravo na do osam odsto provizije. To nigde ne znači da imaju pravo na osam procenata, dobro pitanje za Vazuru je zašto je svaki njegov menadžer, uključujući i menadžera Pavlovića, dobio osam odsto. Drugo važno pitanje je kako se ugovarala cifra pod kojom je igrač koji odlazi, prema sadašnjem FIFA pravilniku, imao pravo na dobijanje izvesne sume novca ‘na ruke’, kao neka vrsta naknade što prelazi iz jednog u drugi klub. Kolika je ta cifra? Veoma velika. Uzmite samo osam odsto od 10 miliona koja odlazi u ruke nekog menadžera, da sam generalni direktor Partizana, ja bih štitio interes kluba“.

PROČITAJTE JOŠ

U tom periodu ste bili u klubu, zašto niste nešto uradili?

„Kada je reč o Pavloviću, ja sam prilikom zasedanja Odbora za hitna pitanja kluba, koji su činili predsednik, generalni direktor i potpredsednici a ja sam bio jedni potpredsednik, izrazio rezerve prema njegovoj prodaji na takav način. Opet će neko reći da je prodat za 10 miliona evra, da, ali nije 10 miliona ušlo u klub. Veoma je bitno to što ne mora samo menadžer da dobija procentualni iznos novca prilikom transfera, to može biti bilo koja osoba koja navodno pomaže da se završi transfer.

Primera radi, Vazura je svom kumu za svadbu kao poklon dao određeni procenat od transfera jednog igrača. Jednostavno, proglasio je kuma čovekom koji je učestvovao i doprineo da igrač bude prodat, i tako ga častio. To je sve u papirama Partizana!“

Kako je to moguće?

„Neko će pitati šta sam ja radio dok sam bio u klubu i sve to gledao. To je u tom momentu bilo u skladu sa papirima, ali nije sve što je dopušteno ujedno i časno. U ovom slučaju, formalno govoreći, kada je proglašavao jednog čoveka za nekoga ko doprinosi prodaji igrača i tako dajući mu procente, to je sve legalno, ali kada znate jer ste iznutra bili, taj čovek nije ni na koji način učestvovao već je to dobio od svog kuma, postavlja se pitanje sukoba interesao. To je pitanje za istražne organe, a ne za potpredsednika kluba koji je sve to morao da ‘hendluje’ kroz papire i da odbrani interes kluba kakav je do tada postojao“, naglasio je Vuletić.

U sredu, 1. decembra, na sajtu Nova.rs bićete u prilici da čitate još dva nastavka opširnog intervjua, u kojima je bivši potpredsednik FK Partizan otkrio i šta misli o osvajanju titule ove sezone, i odnosu sa Crvenom zvezdom, ali i ko sve sedi u Skupštini crno-belih.

BONUS VIDEO Vuletić: Kako su prodati Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare