Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Crvena zvezda će na gostovanju Omoniji (sreda, 17 časova) u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona pokušati da izbori plasman u narednu fazu takmičenja i na taj način da osigura evropsku jesen.

Dejan Stanković je pred put na Kipar otkrio da zbog zdravstvenih problema neće imati na raspolaganju Ričmonda Boaćija, kao i da se odrekao Tomanea koji je postao igrač Samsuna, iako se govorilo da će Portugalac upravo na Kipru odigrati poslednje minute za crveno-bele.

PROČITAJTE JOŠ

Izostanak dvojice napadača koji su dosad bili prva opcija, znatno je smanjio mogućnosti stratega Crvene zvezde pri odabiru startne postave, a kako je Dijego Falčineli, jedini klasični centarfor, tek stigao u klub, izvesno je da će na najisturenijoj poziciji Stanković izabrati prinudno rešenje.

U izboru između Bena i Vukanovića, prednost na poziciji „devetke“ dobio je srpski ofanzivac, dok je prilično izvesno da će golgeter sa Komora takođe biti u startnoj postavi, ali na desnom boku.

Vukanović koji je od početka sezone dobijao šansu na kašičicu, kao rezervista, na tri superligaška susreta. Preko noći je, usleg kadrovskih problema, postao prva opcija u napadu, a u Zvezdi se nadaju da bi drugo leto uzastopno mogao da bude junak kvalifikacija s obzirom na to da je prošle godine, na stadionu „Rajko Mitić“ bio strelac gola protiv Jang bojsa koji je doneo plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Dileme pri sastavljanju startnih 11 Stanković je imao i u veznom redu gde je prilično oštra konkurencija. Upravo izbor u srcu terena mogao bi da predstavlja najveće iznenađenje, jer prema poslednjim informacijama nedavno registrovani Dušan Jovančić najbliži je mestu uz Sanoga, iza Kange kojem je, kao i Kataiju, rezervisano mesto u ofanzivi.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Izbor Jovančića ispred Ivanića potvrdio bi najave Stankovića da neće krenuti u ofanzivu na Kipru i najavio strpljivu igru u kojoj bi akcenat bio verovatno na čekanju greške rivala.

Zbog defanzivnih karakteristika Jovančića jasan je cilj ukoliko on počne utakmicu, ali ostaje pitanje šta može da se očekuje od veznog igrača kojem će to biti prvi zvanični minuti u novoj sezoni.

Zbog vrlo dobrih igara, ali i prilično ograničenih opcija, u poslednjoj liniji ispred Borjana nema mnogo dilema i očekuje se da je pored štoperskog para Degenek – Milunović čine bekovi Gobeljić i Rodić.

Pročitajte još: Zvezda pet puta skuplja od Omonije, napad uzrok glavobolja

Jasno je da će Zvezda morati da otvori „četvoro očiju“ na Kipru i da neće moći da se provuče kao u Tirani, gde je takođe bilo kritičnih situcija, ali je Borjan blistao među stativama.

Sam trener Stanković je najavio da se šampion Srbije neće zaletati i „otvoriti“ u Nikoziji, već da će tražiti trenutak da zada udarac Omoniji i eliminiše je iz 3. kola, kako bi se izborio plasman u plej-of Lige šampiona i bitku s bratskim Olimpijakosom.

“Igra se samo jedna utakmica, uz to u gostima i sigurno nećemo kalkulisati. Temperatura je velika i to će sigurno biti važan faktor, ali kako je nama, tako je i njima. Imamo istorijsku priliku da četvrtu godinu zaredom igramo grupnu fazu u evropskim takmičenjima i svesni smo toga. Daćemo sve od sebe i nadamo se pozitivnom rezultatu”, rekao je trener Dejan Stanković na konferenciji za medije.

Trijumf u ovoj fazi takmičenja garantuje evropsko proleće, ako ne u Ligi šampiona, onda bar u Ligi Evrope.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar