Foto: Starsport

Fudbaleri Voždovca ispali su u Prvu ligu Srbije sa 15. mesta u ovosezonskom izdanju Superlige.

„Zmajevi“ će na „krovu“ naredne sezone igrati drugoligaški fudbal pošto su u poslednjem kolu slavili protiv Radnika iz Surdulice sa 3:2, ali nisu zavisili od tog rezultata.

PROČITAJTE JOŠ:

Železničar iz Pančeva je bio u prednosti i pošto je odigrao nerešeno sa Javorom iz Ivanjice, pa za jedan bod izbegao ispadanje.

Pančevci će stoga u baraž zajedno sa Javorom dok direktno ispadaju ranije otpisani Radnik i sada Voždovac, koji je u okršaju sa Radnikom prvi bio u zaostatku od 14. minuta.

Gol za Surduličane je dao Vukašin Bogdanović, da bi u 58. minutu Petar Kunić, asistent kod prvog gola, s penala pogodio za 2:0.

Tek nakon toga je Voždovac proigrao. Nadu mu je vratio Mateja Bubanj u 59. minutu, dok je Džunior Flemings penalom u 64. minutu vratio stvari na početak – 2:2.

Peruanac Rodrigo Vilka je u 81. minutu kompletirao preokret, pa Voždovac posle velikog podviga ima za čime da žali.

Železničar je do boda stigao golom Aleksandra Kahvića u 76. minutu, pošto je Luka Ratković u 48. doveo Javor u vođstvo.

Voždovac je ovakav epilog naslutio i posle prošlog kola kada je Železničaru protiv Novog Pazara sviran nepostojeći penal, koji je Lazar Romanić u 82. minutu pretvorio u gol za 2:1.

Nakon toga je Železničar postigao još jedan pogodak i preskočio Voždovac na tabeli. Ekipa iz Pančeva ima 39 bodova, a ona iz Beograda koja ispada u niži rang je stala na 38.

Voždovac se seli u Prvu ligu Srbije prvi put posle 11 godina igranja u Superligi, u koju se vratio u sezoni 2013/2014.

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Gol Al Musratija za trofej Bešiktaša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar