andrea anjeli razlozi superliga evrope superleague
Foto: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Doskorašnji prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli objasnio je zbog čega je napustio čelno mesto u tom klubu.

Anjeli se povukao sa svog mesta 28. novembra, a od tada je Juventus „na tapetu“ zbog priča o finansijskim i računovodstvenim malverzacijama.

PROČITAJTE JOŠ:

Sada je nekadašnji šef torinske „stare dame“, otvorio sastanak akcionara kratkim govorom.

„Želim sve najbolje predsedniku Đanluki Fereru i izvršnom direktoru Mauriciju Skanavinu. Napraviću još neke procene u odboru direktora 18. januara. Napuštanje ovog mesta za mene nije bilo lako. Osim toga što volim Juventus, radio sam naporno da bismo postigli izvanredne rezultate proteklih godina na terenu i van njega“, rekao je Anjeli.

„Ovu odluku sam doneo potpuno smireno, ostajem čvrsto ubeđen u dobar rad prethodnih godina, mišljenje mi je potvrđeno analizom brojnih eksperata prethodnih nedelja. Juventus će nastaviti da demonstrira svoju legitimnost na svakom koraku. Mislio sam da je prikladno da se povučem, da neko slučajno ne bi pomislio da ću uticati na odluke svojim ličnim autoritetom. Bila je čast biti predsednik Juventusa, koji je ispred i iznad svega“, dodao je Anjeli.

On je bio predsednik Juventusa 12 godina, a u tom periodu je osvojio sa klubom 19 trofeja. Međutim, 12 njegovih prethodnih direktora je pod nekom vrstom istrage za razne vrste malverzacija, bilo sa finansijama ili nečim drugim.

BONUS VIDEO: Pariz dočekao vicešampione sveta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar