Foto: Printscreen Twitter

Ludilo u Bariju, navijači u transu

Utakmica italijanske Serije B između domaćeg Barija i Đenoe ostaće upamćena kao jedna od najgledanijih u tom rangu takmičenja.

Prema nezvaničnim podacima tom meču prisustvovalo je čak 48.877 gledalaca, a navijači Barija posebno su motivisani da podrže svoj tim na putu da se vrati u Seriju A.

PROČITAJTE JOŠ:

Bari je izgubio od Đenoe 2:1, nakon što je na poluvremenu bilo 1:1, ali će podrška za domaćina verovatno biti samo još veća do kraja sezone.

Bari je trenutno četvrti na tabeli sa 30 bodova i na poziciji je koja vodi u razigravanje za elitni rang takmičenja.

Do kraja prvenstva ostalo je još 19. kola i Bari će sigurno konkurisati za neko od prva dva mesta koja direktono vode u Seriju A.

Utakmica protiv Đenoe odigrana je na stadionu „Sveti Nikola“ na kojem je i Crvena zvezda podigla trofej Kupa evropskih šampiona 1991. godine. Tada su crveno-beli na penale savladali Marsej i postali prvaci Evrope.

Ukoliko Bari izbori plasman u viši rang neminovno je da će se tome radovati i fudbalske legende poput Zvonimira Bobana, Roberta Jarnija, Antonija Kasana, Đanluke Zambrote, Leonarda Bonučija… Svi su oni nekada nosili dres poznatog italijanskog kluba.

Bari je inače najveći grad na Jadranskom moru, sa svojih 317 hiljada stanovnika je ispred Venecije, Trsta, albanskog Drača i hrvatskog Splita.

BONUS VIDEO Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar