Filip Kostić, DUšan Vlahović, FK Juventus
Filip Kostić, DUšan Vlahović, FK Juventus; oto: Tanjug/ Marco Alpozzi/LaPresse via AP

"Stara dama" u velikoj krizi, kao glavni krivac nameće se Alegri

Nakon poraza fudbalera Juventusa od Makabija iz Haife sa 2:0 u Ligi šampiona, italijanski list „La Republika“ u tekstu je naveo da se srpski reprezentativci Dušan Vlahović i Filip Kostić nalaze u grupi fudbalera koja je nezadovoljna trenerom Masimilijanom Alegrijem i koja bi mu rado videla leđa.

PROČITAJTE JOŠ:

Juventus u subotu, 15. oktobra, očekuje gradski derbi protiv Torina u Seriji A, a „La Republika“ navodi da u redovima „stare dame“ vladaju sumnje, konfuzija i podele.

List piše da je Vlahović trenutno nesrećan zbog stila igre koji Juventus igra pod Alegrijem, jer zbog njega on kao napadač najviše trpi i ne dobija dovoljno lopti, zbog čega je često „odsečen“ od ekipe na terenu.

Vlahović nije postigao gol na prethodna dva meča, a partner u napadu mu se često menja, pa nikako ne može da uspostavi dobru vezu ni sa Anhelom di Marijom ni sa Arkadijušom Milikom.

Za Filipa Kostića se navodi da Alegri nema idealne odnose ni sa njim. Navodno, celu grupu igrača koji su protiv Alegrija predvode Manuel Lokateli i Veston Mekeni. Kostić je protiv Makabija igrao samo u drugom poluvremenu, a promenio je više pozicija na terenu, od levog beka do klasičnog veziste.

EPA-EFE/ABIR SULTAN

Neutralnu poziciju zauzeli su Pol Pogba, Leandro Paredes i Anhel di Marija, koji su navodno fokusirani na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Ostankom italijanskog stručnjaka zadovoljni bi bili Vojčeh Šćešni, Huan Kvadrado, Matija de Šiljo, Matija Perin i Danilo.

„La Republika“ je podsetila i da su Juventus napustila trojica fudbalera koja su bila protiv Alegrijevog sistema igre – Kristijano Ronaldo, Matajs de Liht i Denis Zakarija.

Juventus je trenutno osmi na tabeli italijanske Serije A, dok u Ligi šampiona deli poslednje mesto u grupi sa Makabijem i ima pet bodova manje od PSŽ-a i Benfike.

BONUS VIDEO Tadić, Vlahović i Ilić posle velike pobede protiv Norveške

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar