Aleksandar Vučić i Vladimir Vuletić Foto:EPA-EFE/Virginia Mayo/Goran Srdanov/Nova.rs

Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik FK Partizan, otvorio je čitav niz osetljivih pitanja u razgovoru za Nova.rs nakon što je napadnut pred meč crno-belih i Santa Klare. Jednu od javnih poruka poslao je direktno Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Vuletić, kako kaže, već duže od šest meseci prolazi kroz medijski linč u režiji različitih televizijskih kuća.

„Ovo je plod besomučne šestomesečne kampanje medijskog linča Aleksandra Vučića i cele izvršne vlasti na čelu sa premijerkom, nekim ministrima, nekim visokim funkcionerima SNS, a među kojima prednjači i apsolutno nedostojan funkcije predsednika države, Aleksandar Vučić, koji govori mesecima o jednom univerzitetskom profesoru kao o pedofilu i ljudožderu“, započeo je Vuletić za Nova.rs.

Pojasnio je i na šta konkretno misli i kakva je atmosfera stvorena u društvu. Uz njegovo ime i prezime sve češće dolaze određenja i izuzetne teške optužbe.

„Poslednji njegov nastup na jednoj tabloidnoj televiziji, takođe je bio propraćen njegovim rečima da je sramota što sam ja profesor univerziteta, da sam ja taj koji siluje maloletnike… Mene Darko Glišić naziva redovnim pedofilom, a vanrednim profesorom sa pitanjem: ‘Pa kad si pedofil, zašto ne bi bio ljudožder?’. Jednostavno se pravi atmosfera u kojoj je napad na telesni integritet jednog univerzitetskog profesora, ne samo dekriminalizovan, nego i poželjan. Ja sam na to upozoravao preko vašeg portala i preko drugih medija u Srbiji. Jedini čovek kome se zaista crta meta na čelu je slobodoumni univerzitetski profesor kritičke misli, što je njegova vokacija i koji to nije želeo da prestane, jer bi se tada odrekao i svoje vokacije i svog poziva. O tome učim studente. Ovo što se sada dešava je kukavički, uzvratni manevar Vučića u nameri da uplaši Vladimira Vuletića. Možda sam mogao proći i mnogo teže da nije Žandarmerija reagovala, ali je sramno da u jednoj državi, šef te iste države o jednom građaninu govori da je pedofil, a ne hapsi ga. Dakle, moj poziv Vučiću je da me uhapsi za pedofiliju ili da zauvek zaćuti, jer je ovo najkukavičkiji pokušaj, da kada je propala njegova namera da me kriminalizuje, dehumanizuje, sada se dovodimo u poziciju da je poslednja instanca smrt.“

Bivši funkcioner Partizana pojasnio je za naš portal i kako je došlo do napada na stadionu Partizana u kom je dobio nekoliko udaraca u kuk i glavu. Za incident je okrivio deo navijača koje određuje kao „Vučićevu falangu“.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja sam sa dva prijatelja i troje njihove maloletne dece, ušao na stadion, na istočni ulaz i došao do tribine. Dakle, na donjem delu tribine sam našao neka slobodna mesta i tu našao da sednem. Znači nije se to desilo ispred stadiona, kao što pišu tabloidi, već na stadionu. To je mnogo važno. Napad ispred stadiona je javna površina, a ovo je na stadionu“, rekao je Vuletić za Nova.rs.

Jedan navijač ga je upitao „Je l’ ukusan Goksi?“. Aludirao je na Gorana Veličkovića, koji je jedan od žrtava Veljka Belivuka, uhapšenog vođe navijačke grupe „Principi“.

„Krenuo sam da sednem i iza sebe sam čuo glas: ‘Je l’ ukusan Goksi?!’. Okrenuo sam glavu i dobio sam istog sekunda jak udarac u predelu glave kod desnog uha na koje ne čujem ništa. Samo sam odgovorio ‘Nije’. Okrenuo sam opet glavu i dobio još jedan udarac od istog napadača u crnom kačketu i crnoj majici i crnim kratkim pantalonama. Znači on je bio uniformisan, a ubrzo se stuštilo njih nekoliko. Dobio sam i udarac u predelu kuka“, ispričao nam je Vuletić.

Bonus video: Vuletić: Sprema mi se TV hapšenje, „pakuju“ mi pedofiliju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare