EPA-EFE/Christophe Petit Tesson

Ostalo je još samo pet dana do kraja letnjeg prelaznog roka, a 27. avgust obeležili su Kristijano Ronaldo i Kilijan Mbape.

PROČITAJTE JOŠ

Četvrtak je obeležila potvrda „Marke“ da će Kilijan Mbape postati novi fudbaler Real Madrida u drugom najvećem transferu svih vremena.

Potvrđeno je i da je Kristijano Ronaldo zvanično zatražio od Juventusa da ga proda, nakon čega je usledio prelazak u Mančester junajted.

Kompletan presek dana možete da pogledate ispod:

00:02 Rišarlison na meti Pari Sen Žermena

Brzonogi ofanzivac Evertona nalazi se na meti tima iz Pariza, ali je trener „karamela“ Rafael Benitez istakao da veruje da do toga neće doći:

„Uveren sam da će Rišarlison ostati“, rekao je Benitez.

23:58 Juventus odbacio tvrdnje o pregovorima sa Pjerom Obamejangom

Napadač Arsenala je povezivan sa Juventusom po odlasku Ronalda, ali je izbor pao ipak na Mojsa Kina.

23:00 Poznato kada bi Ronaldo trebalo da debituje za Junajted

Iako je sve dogovoreno, Portugalac ipak neće debitovati protiv Vulverhemptona 28. avgusta. Naime, njega očekuju lekarski pregledi koje će obaviti u Lisabonu, nakon čega će ostati u domovini, gde će sačekati ostale saigrače iz reprezentacije. Nakon što odigra mečeve protiv Republike Irske (1. sepembra), Katara (prijateljski, 4. septembra) i Azerbejdžana (7. septembra) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Ronaldo će doći u Englesku i staviti se na raspolaganje Ole Gunaru Solskjeru.

Prva prilka za debi biće meč sa Njukaslom 11. septembra, ili tri dana kasnije u okviru 1. kola Lige šampiona, kad Junajted gostuje Jang Bojsu.

21:30 Mbape ipak ne želi da ostane?

Le Parisijen u klin, L’Ekip u ploču. Pariski čuveni dnevni list je preneo da Kilijan Mbape nema ništa protiv ostanka na Parku prinčeva, sa druge strane L’Ekip tvrdi da je njegov odnos sa PSŽ-om toliko loš da je produžetak ugovora nemoguć, kao i da želi u Madrid odmah. Očekuje nas luda završnica prelaznog roka…

20:53 PSŽ ne pušta Mbapea u Real, Francuz želi da ostane

Rekli su u Pari Sen Žermenu da ne žele da puste svoju prvu zvezdu u Real ovog leta, i ostali su pri toj odluci i nakon ponude od 180 miliona evra. Ubrzo je francuski Le Parisijen objavio da Mbape nema ništa protiv da ostane u Parizu još godinu dana, nakon čega bi kao slobodan igrač stigao u Real.

Douše, ovo je možda samo jedan u nizu poteza kako bi Madriđani za Mbapea na kraju platili cenu od 200 miliona evra, koliko je PSŽ od samog početka i zahtevao.

20:32 Junajted čuva napadača

Iako je postojala mogućnost da će uslediti rastanak, dolazak Ronalda ne znači da će Edinson Kavani otići iz Junajteda. Naime, čelnici ovog kluba su rešeni da zadrže Urugvajca koji je i sam iskazao želju da ostane u Engleskoj i u narednoj sezoni.

19:50 Oglasio se Nemanja Nedović nakon odlaska Ronalda iz Juventusa

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i aktuelni bek Panatinaikosa nikada nije krio ljubav prema „staroj dami“, a po odlasku Ronalda je uputio poruku fudbaleru svog omiljenog tima:

„Srećno najboljem svih vremena. Igrači dolaze i odlaze, Juventus ostaje zauvek“, napisao je Nedović uz sličicu slomljenog srca.

Foto: Nemanja Nedović/Instagram/Printscreen

18:52 Musa Sisoko stigao u Votford

Doskorašnji vezista Totenhema novi je fudbaler Votforda, sa kojim je potpisao ugovor na dve godine. Cena transfera je tri miliona evra.

18:21 Azar ne ide iz Reala

Iako je bilo najava da bi mogao da napusti Real i ode u Juventus, Eden Azar, bar zasad, neće promeniti mesto boravka već će pokušati da se nametne Karlu Ančelotiju.

17:52 Dileme više nema, CR se vratio kući

„Nakon dogovora Juventusa i Mančester junajteda, Kristijano Ronaldo je prihvatio ponduu Junajteda“, saopštio je Fabricio Romano.

17:42 Oglasio se Kristijano Ronaldo

U izjavi za medije nakon što je sleteo na aerodrom u Portugalu Ronaldo je rekao:

„Znaćete gde idem za jedan sat.“

17:29 Poznata cena transfera i Ronaldova plata u Junajtedu

Kako prenosi novinar Atletika Dejvid Ornstajn, ukupna cena koju bi tim iz Mančestera trebalo da plati Juventusu je 23 miliona evra, od čega će 15 miliona biti uplaćeno odmah, dok će dodatnih osam zavisiti od njegovog učinka i rezultata. Ronaldo bi trebalo da dobije platu od 560.000 evra nedeljno. To je inače oko 40.000 evra manje u odnsou na platu koju je dosad primao u Juventusu na nedeljnom nivou.

17.09 Želja ili realnost?

Fotografija Kristijana Ronalda i Pola Pogbe postala je izuzetno popularna na društvenim mrežama.

Utisak je da je pitanje trenutka kada će zaigrati zajedno u Mančester junajtedu.

16.43 PSŽ spremio neviđeni transfer bum

Kada god neko pokuša da zaseni Parižane u prelaznom roku, oni spreme novi, spektakularni posao. U trenutku kada je čitava planeta okupirana pričom o prelasku Kilijana Mbapea u Real Madrid, te Kristijana Ronalda u Mančester junajted, sa „Parka prinčeva“ dolazi nova „bomba“.

„Sveci“ su rešili da u prestonicu Francuske dovedu jednog reprezentativca ove zemlje Pola Pogbu iz Mančester junajteda, te Erlinga Brauta Holana, jednog od najboljih napadača današnjice. Kada se na sve to doda da se vode pregovori i sa Robertom Levandovskim, koji bi želeo da napusti Bajern dileme nema – čeka nas ludi kraj prelaznog roka.

Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

16.12 Rio Ferdinand podiže temperaturu

U trenutku kada čitav svet sa nestrpljenjem čeka odluku Ronalda bivši štoper Junajteda i bivši saigrač Portugalca objavio je kraći video zapis.

To samo govori da je posao sve bliži realizaciji. Uostalom Kristijano je od jutros razgovarao sa Aleksom Fergusonom, legendarnim strategom, ali i Brunom Fernandešom, koji je po mišljenju mnogih najbolji igrač „crvenih đavola“.

15.58 Veleobrt u slučaju Ronalda

Mančester siti je odlučio da odustane od transfera Portugalca.

Sve bliži je transferu u Mančester junajted, koji uveliko sprema zvaničnu ponudu koja će zadovoljiti apetite Ronalda i Juventusa.

15.16 Saga ni blizu kraja!

Kristijano Ronaldo će po svemu sudeći karijeru nastaviti u Mančesteru. Iako je isprva delovalo da će to učiniti u dresu „građana“, nakon malo čekanja je Junajted ušao u priču. „Crveni đavoli“ žele da vrate čuvenu sedmicu na „Old Traford“.

Uskoro se očekuje zvanična ponuda Junajteda, a trenutno se o svoti licitira sa Horheom Mendešom, superagentom Portugalca.

Kristijano Ronaldo FK Juventus Depresija
Foto: EPA-EFE/Claudio Giovannini

13.46 Kazemiro ostaje u Realu

Brazilski vezista Kazemiro produžio je ugovor sa Realom do leta 2025. godine, objavio je madridski klub. Važan potpis u taboru španskog giganta, jer je iskusni vezista višegodišnji član startnih 11, činio je trio na sredini uz Krosa i Modrića.

13.18 Alegri potvrdio: Tačno je, Ronaldo hoće da ide

Trener Juventusa Masimilijano Alegri potvrdio je da je Kristijano Ronaldo zatražio da napusti Juventus – odmah.

„Rekao mi je juče da hoće da ide, to je tačno i potvrđeno. Zato se nije pojavio danas na treningu i zato nije u konkurenciji za utakmicu sutra protiv Empolija“, poručio je Alegri.

12.30 Mitrović odlučio je da nastavio karijeru u Fulamu

Srpski napadač odlučio je da ostane u Fulamu, sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

„Kući sam, srećan sam što ostajem kući još pet godina“, iskren je Mitrović.

U karijeri je 135 puta nosio dres „kolibara“ i postigao 56 golova.

12.24 Ronaldo čeka zvaničnu ponudu

Ronaldo je došao u klub samo da se pozdravi sa saigračima i nije hteo da odradi trening jer želi da reši transfer u Mančester sitiju narednih sati. Piše kako se čeka samo da Horhe Mendeš njegov menadžer iznese ponudu Mančester sitiju „staroj dami“.

12.00 Kristijano Ronaldo završio sa Juventusom

Portugalac je napustio trening centar „stare dame“ po poslednji put. Proveo je sat i po na Kontinasu, a onda proveo mesto na kom gotovo da nije propustio trening tri godine. Nije ni odradio trening sa već bivšim saigračima

Bonus video: Mbape na jednom od poslednjih treninga PSŽ

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram