Vladimir Vuletić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik Partizana, govorio je za Nova.rs o napadu koji je doživeo kada je krenuo da gleda meč Partizana i Santa Klare u kvalifikacijama za Ligu Konferencija, ali i o pritisku sa kojim se suočava prethodnih meseci.

Objasnio je da je postao nepoželjan u klubu, a to se ogleda i u zabrani da dolazi na stadion. Kako je naveo, nedavno je podneo i krivičnu prijavu jer ga je „Tiketlajn“ blokirao, pa je otkrio pozadinu te priče.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja sam podneo krivičnu prijavu protiv NN činioca, policija je ima, dalje je na tužilaštvu. Ono što je zanimljivo, nije prošlo ni 15 minuta otkako su priveli napadača, njegovi advokati su stigli. To je vrlo čudno. To znači da je već bilo pripremljeno. Meni je zabranjen ulazak na stadion Partizana. Tiketlajn me je obavestio da na moje ime ne može da se kupi karta. Bivšem potpredsedniku Partizana, i dalje aktuelnom članu skupštine Partizana, je zabranjeno da kupi karte za Partizan. Ja ću se obratiti Poverenici za zaštitu ravnopravnosti, da pitam po kom osnovu se to dešava.“

Pojasnio je i ko je zahtevao ovu odluku.

„To je konkretno tražio direktor Partizana Miloš Vazura.“

Poentirao je pričom da li će ubuduće dolaziti u Humsku.

„Više nije pitanje da li hoću ili neću, već je meni zabranjen ulazak na stadion Partizana.“

Pojasnio je i kako je došlo do napada.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja sam sa dva prijatelja i njihovom maloletnom decom ušao na stadion, na istočni ulaz, i došao do tribine. Dakle, na donjem delu tribine sam našao neka slobodna mesta i tu seo. Znači, nije se to desilo ispred stadiona, već na stadionu, to je mnogo važno. Napad ispred stadiona je javna površina, a ovo je na stadionu.“

Njega je navijač upitao „Je l’ ukusan Goksi“, aludirajući na Gorana Veličkovića, jednu od žrtava klana Veljka Belivuka, uhapšenog vođe navijačke grupe „Principi“.

„Krenuo sam da sednem i iza sebe sam čuo glas: ‘Je l’ ukusan Goksi?!’. Okrenuo sam glavu i dobio sam istog sekunda jak udarac u predelu glave kod desnog uha na koje ne čujem ništa. Samo sam odgovorio ‘Nije’. Okrenuo sam opet glavu i dobio još jedan udarac od istog napadača u crnom kačketu i crnoj majici i crnim kratkim pantalonama. Znači on je bio uniformisan, a ubrzo se stuštilo njih nekoliko. Dobio sam i udarac u predelu kuka“, ispričao nam je Vuletić.

Bonus video: Vuletić: Sprema mi se TV hapšenje, „pakuju“ mi pedofiliju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare