Vladan Milojević
Foto: Vatroslav Jarni/Starsport.rs ©)

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, održao je konferenciju za medije pred početak Superlige Srbije i okršaj sa Jedinstvom iz Uba (subota, 20.00) i tom prilikom je dobio škakljivo pitanje o regularnosti prvenstva.

U jednom trenutku su ga upitali da prokomentariše što će Napredak iz Kruševca kao domaćin igrati na stadionu Partizana protiv Partizana u prvom kolu (21.00) i da li to ugrožava regularnost takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne bih da odgovaram na to“, poručio je Milojević i odbio da komentariše detaljnije ovu situaciju.

A ona je zaista paradoksalna jer čak 11 klubova neće biti domaćini ove sezone.

Nada se da će biti oboren rekord po broju posetilaca na prvom meču u sezoni, Milojević se nada da će videti više od 22.000 navijača.

„Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da obore rekord iz 2014. godine kada je na premijeri sezone bilo 22 hiljade ljudi. Ko god može da dođe da nas podrži, nadam se da će to i učiniti, a mi se svakako naše publike jesmo uželeli. Nadam se i da su oni nas, uprkos tome što je jul, toplo, godišnji odmori, vikend. Ko god došao, hvala mu“, rekao je Milojević.

Zatim se osvrnuo na sve kvalitete Jedinstva.

„Čestitam im na ulasku u Superligu. Velika je to stvar i zasluge svakako idu ljudima koji vode klub. Siguran sam da imaju potencijal za ovo takmičenje i želim im da ostanu u prvenstvu. Imaju veliki broj mladih i zanimljivih igrača. Mnogi od njih su već igrali u inostranstvu, neki samo u Srbiji, ali svakako su dobro poznata imena – Sise, Fereira, Denić, Dubljanić, Stojanović… Mislim ipak da im je najveći adut kolektiv, uz trenera koji je dugo bio u Italiji i koji je pravi taktičar. Biće zanimljiva i atraktivna utakmica.“

Bruno Duarte možda neće debitovati ove subote.

„Ne znam da li će Duarte debitovati sutra. Trenira sa nama, nedavno se priključio, biće u protokolu, ali da li će zaigrati – videćemo. Što se bonusa tiče, mi imamo veliki broj mladih igrača, a sve zavisi od taktike i protivnika ko će od njih da se nađe na terenu. Ne mora da znači da ćemo sutra imati samo dva bonusa na terenu. Ne znam da li će neko sutra da propusti premijeru, ali treba uzeti u obzir da smo odradili specifične pripreme, jer se veliki broj reprezentativaca tek u Rusiji priključio kada smo već uigravali ekipu. Propustili su bazični deo i videćemo da li nekome treba još treninga da dođe u fizički željenu formu. Svakako imamo veliki fond igrača i s te strane ne postoji problem“, završio je Milojević.

BONUS VIDEO Vladan Milojević posle duple krune

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar