Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Španska komisija za borbu protiv nasilja u sportu saopštila je da će navijači Valjadolida biti kažnjeni zbog uvreda na rasnoj osnovi koje su uputili na račun fudbalera Real Madrida Vinisijusa Žuniora.

Real je krajem decembra pobedio kao gost Valjadolid sa 2:0, a pojedini navijači domaće ekipe su na rasnoj osnovi vređali Vinisijusa, a te uvrede su mogle se čuti na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ

Policija i dalje prikuplja podatke pre nego što preporuči kazne, koje uključuju i novčanu kaznu od 4.000 evra i jednogodišnju zabranu ulaska na stadione.

Vinisijus je u više navrata vređan na rasnoj osnovi i kritikovao je čelnike španske lige jer se ne bave rešavanjem problema.

Visoki savet za sport naveo je da je policija posle toga otvorila istragu kako bi identifikovala počinioce „gnusnih dela“, koristeći nadzorne kamere i fotografije na društvenim mrežama.

Početkom decembra španski sud je odbacio istragu o rasističkim pesmama koje su pojedini navijači Atletiko Madrida pevali o Vinisijusu tokom utakmice u septembru.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Komentari

Svi komentari (0)