Foto: EPA-EFE/ZIPI ARAGON

Važna pobeda "žute podmornice".

Fudbaleri Viljareala savladali su Hetafe u meču 32. kola španske Primere rezultatom 2:1 i tako se vratili u trku za plasman u neki od evrokupova.

Viljareal je u utakmicu protiv Hetafea ušao sa minusom od osam bodova u odnosu na šestoplasirani Real Sosijedad, a kako je do kraja ostalo još šest kola, fudbaleri „žute podmornice“ imaju još uvek teoretsku šansu da se domognu bar šeste pozicije, no za to je neophodno da počnu da pobeđuju.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon serije od tri meča bez pobede – dva poraza i remi – ekipa Unaja Emerija odigrala je odličan meč na gostovanju Hetafeu i stigla do tri vredna boda. Tačnije, odličnih devet minuta, pošto su Džerar Moreno i Manuel Trigeros mrežu tresli u 7, odnosno 16. minutu.

Viljareal je poveo nakon sjajne akcije koju je započeo Pako Alkaser veoma lepim pasom u kazneni prostor, što je Moreno iskoristio i lagano loptu sproveo u mrežu za 1:0.

Devet minuta kasnije Moreno je ovog puta preuzeo ulogu asistenta, a Trigeros pogodio donji desni ugao za 2:0.

Moglo je da bude i ubedljivije, ali nije htela lpta u gol nakon šuteva Alkasera i Trigerosa u završnici prvog poluvremena, a u 63. minutu Matijas Miramontes je pronašao Enesa Unala, koji je iz blizine zatresao mrežu rivala i doneo svom timu gol nade, ali nisu imali snage da dođu do boda.

Viljareal je tako formu iz Lige šampiona, gde je izbacio Bajern iz Minhena i stigao do polufinala, preneo i na Primeru, dok je Hetafe 15. na tabeli sa 32 boda, četiri više od Kadiza, inače prvog „ispod crte“ koja vodi u Segundu.

Primera, 32. kolo

Subota

Elče – Majorka 3:0 (1:0)

(Mohika 42, Bigas 58, Li Kang In ag 81)

Alaves – Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

(Hoselu 64)

Valensija – Osasuna 1:2 (0:0)

(Soler 83 – Avilja 50, Budimir 74)

Hetafe – Viljareal 0:2 (0:2)

(Unal 63 – Moreno 7, Trigueros 16)

Nedelja

14.00 Granada – Levante

16.15 Atletiko Madrid – Espanjol

18.30 Atletik Bilbao – Selta Vigo

21.00 Sevilja – Real M.

Ponedeljak

21.00 Barselona – Kadiz

Petak

R. Sosijedad – Betis 0:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Bajern igrao sa 12 igrača

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar