Foto: AP Photo/Matthias Schrader

"Real Madrid je slavio protiv Lajpciga uz pomoć sudije“, piše katalonski "Mundo Deportivo" dan posle pobede Reala u Nemačkoj protiv Lajpciga (1:0) u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Utakmicu je sudio Irfan Peljto, najbolji sudija koji dolazi iz Bosne i Hercegovine. Bio je to njegov debi u nokaut fazi Lige šampiona, a više puta je svojim odlukama naljutio domaće igrače i navijače.

Već na startu meča poništio je gol Lajpciga, što je izazvalo burnu reakciju na tribinama u Nemačkoj.

PROČITAJTE JOŠ

Napadač Lajpciga Benjamin Šeško je postigao gol u 2. minutu, ali je on poništen jer je saigrač Slovenca, Benjamin Henrihs, bio na putu lopte i u kontaktu sa Realovim golmanom, Andrejem Lunjinom.

„To je pogrešna odluka. Nadam se da će sudije to shvatiti kada pogledaju snimak“, prokomentarisao je Marko Roze, trener Lajpciga.

Da je Peljto pogrešio smatra i legendarni španski sudija Mateu Lahoz.

„To nije trebalo da se desi. Normalno je da se sudija može zbuniti na terenu i pogrešno proceniti situaciju, ali čemu onda VAR?! To je ludilo. Ovog puta sreća je bila na strani španskog tima, ali je nije normalno poništiti gol zbog takve pozicije. To nije fudbal, morate biti fer. Da se ​​ovo desilo španskom timu, vrištali bismo“, rekao je Lahoz.

BONUS VIDEO Primer kada se pokazalo da je VAR potreban u fudbalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar