Iskrenost srpskog pleja.

Srpski košarkaš Vasilije Micić bio je junak pobede Anadolu Efesa u polufinalu Evrolige sa Olimpijakosom.

Efes je u prvoj utakmici polufinala savladao Grke sa 77:74, a u posledjim trenucima je meč prelomio upravo srpski plej svojom trojkom.

PROČITAJTE JOŠ...

Zato će Turci na megdan Realu iz Madrida, koji je u drugom polufinalu bio bolji od Barselone 86:83.

„Interesantna utakmica sve vreme, imali smo sreću da je Šejn bio raspoložen na početku, održavao nas sve vreme u meču. Ilajdža Brajant se priključio u trećoj četvrtini. Sve vreme je bilo smireno, zaostajali smo dosta puta, igrali pred ovakvim navijačima što kroz Fenerbahče i Galatasaraj, pa i u Evroligi ih ima mnogo. Nismo osećali dodatni pritisak. Bilo je lepo igrati uz publiku i na kraju smo zasluženo pobedili. Nismo paničili“, rekao je Micić posle meča.

On je ubacio 15 poena, Šejn Larkin je imao 21, a Ilajdža Brajant 16. Ipak, Vasa je na kraju pogodio trojku koja je odlučila pobednika.

„Nisam očekivao da će biti tako na kraju, ali ostao sam smiren. Iskreno ne znam, jedna situacija je bila, vratila mi se i hteo sam da je ponovim danas, imao sam priliku da pogodim poslednji šut i samo mi je bilo u glavi da šutnem u poslednjoj sekundi. To sam uradio i ušla je“, rekao je Micić i priznao: „Nisam je očekivao u košu“, iskreno će Micić.

Ističe da nije opterećen onim da neko ne može da ga pobedi u njegovoj kući, ali svakako nije bio rad da bilo šta prepusti rivalu.

„Nemam ja te fore, trudim se da ostanem fokusiram do kraja. Osetio sam bol u jednom trenutku, pa sam pokušavao da nađem neki svoj ritam, ali nisam hteo da izgleda kao da sam umoran ili da nalazim neki izgovor. Eto, na kraju sam našao neki način i video sam gde su im problemi. I oni su bili iscrpljeni fizički, pa sam pokušavao da ih čitam i na kraju sam ostao u prilici i pogodio“, priča Micić.

Nije mu smetalo ni to što su navijači Olimpijakosa tokom čitavog meča bodrili crveno-bele iz Atine.

„Nemam problem s tim, navikao sam sa našim navijačima i uvek je ispunjena dvorana tako da nije problem“.

Naučio je i štošta od re četiri godine kad je sa Žalgirisom došao na isto mesto u pokušaju da osvoji trofej prvaka Evrope.

„Pre četiri godine sam izgoreo, imao sam to iskustvo sa Žalgirisom. Izgoreo sam u prvoj utakmici sa Fenerom i nakon toga su stvari počele da se menjaju u pozitivnom smeru. Ovo je samo utakmica, ne neka tuča, gde mi treba da ispoljavamo emocije. Ovo je košarkaška utakmica, gde se nadmećeš i kao i svakoj drugoj pristupam“, zaključio je Micić.

BONUS VIDEO Micić utišao Arenu, navijači Olimpijakosa u šoku gledali trojku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram