Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Golman fudbalera Evertona Džordan Pikford rekao je da je presrećan zbog pobede protiv Čelsija, ali da njegova ekipa ne sme da se zanese tim rezultatom.

Razlog je jednostavan – Everton još uvek nije obezbedio opstanak u Premijer ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je uspeh ekipe i najvažnije je bilo osvojiti tri boda. Zaista sam uživao, ali zbog toga sam i ovde, to je moj posao, da pomognem ekipi. Ne smemo da se zanosimo, moramo da nastavimo da se borimo. Navijači su odigrali ogromnu ulogu“, rekao je Pikford, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Everton je danas na svom terenu pobedio Čelsi sa 1:0 golom Rišarlisona u 46. minutu. Jedan od najzaslužnijih za pobedu bio je i Pikford, koji je odbranio tri velike prilike fudbalera Čelsija.
„Razgovarali smo sa trenerom na poluvremenu, rekao je Rišarlisonu da nastavi da radi šta je radio i da će se šansa pojaviti. To pokazuje da ekipa i svaki igrač moraju da rade naporno i biće nagrađeni. Mnogo sam radio cele nedelje. Dobar je osećaj kada odbraniš gol i pomogneš ekipi jer i ona tebi pomaže“, naveo je Pikford.

Everton je odigrao 33 utakmice i zauzima 18. mesto na tabeli, prvi je u zoni ispadanja sa dva boda manje i utakmicom manje od Lidsa, koji je prvi iznad crte na 17. mestu.

„Znali smo kvalitet Čelsija, oni su aktuelni šampioni Lige šampiona, ali smo znali da na Gudisonu uz sav rad i posvećenost možemo da ostvarimo rezultat. Imamo još pet utakmica, idemo od meča do meča“, naveo je golman Evertona.

BONUS VIDEO: Žoržinjo umalo tragičar, Pulišić u 90. minutu spasao Čelsi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar