Veljko Paunović
Veljko Paunović; Foto: News Images / ddp USA / Profimedia

"Ovaj klub ima posebno mesto u mom srcu", bila je poslednja rečenica koju je Veljko Paunović uputio navijačima nakon što je završio saradnju sa Redingom. Svemu tome prethodila je prava drama.

Dugo je trajala neizvesnost da li će srpski stručnjak ostati na klupi engleskog kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Nalazio se dugo „ni na nebu, ni na zemlji“ nije imao otvorenu podršku kluba, ali ni otvorene kritike.

Za kritiku su uglavnom bili zaduženi navijači koji ruku na srce nisu znali šta se zapravo dešava u svlačionici.

Da sve bude paradoksalno Paunović je smenjen nakon što je prvi put doveo tim do trijumfa nakon 13 mečeva bez trijumfa. Reding je savladao Dipdejl sa 3:2, a onda je pola sata kasnije Paunović već postao bivši.

Dodatna misterija njegovog odlaska pojavila se kada je pred novinare izašao napadač Lukas Žoao, koji je istakao da se niko nije nadao ovome i da nije na njemu da otkriva tajnu iz svlačionice.

„Niko od nas nije očekivao da će čuti tu vest kada je ulazio u svlačionicu. Ipak, to je deo fudbala i moramo da se složimo sa onim što se desilo i da pokušamo da gradimo pobede i odavde. Svi želimo Paunoviću sve najbolje u budućnosti. Nisam dovoljno visoko u klubu da bih rekao zašto je otišao baš sada. Ali znam da sam ovde da igram i da ostvarujemo rezultate na terenu dok vlasnici i direktori vode klub i doneose najbolje odluke. Ko god da zameni Veljka mora da nam pomogne da nastavimo da gradimo iz ove pobede, da nastavimo iz ove pozicije i da nam pomogne najviše sa njegovim idejama“, rekao je Žoao i ostao je zagonetan na šta tačno misli.

Foto: Simon West / Actionplus / Profimedia

Privremeno će u njegove cipele uskočiti Pol Ins, koji će biti tranziciono rešenje Redinga, a ostaje da se vidi ko će pokušati da beleži rezultate koje je Paunović beležio u klubu.

Srpski strateg je tako završio kada se sve sabere uspešnu epizodu na Ostrvu jer je od 2020. bio na klupi ovog kluba, prošle sezone je klub dugo bio i prvoplasiran, a na kraju je sezonu završio na sedmom mestu. Pokazao je da je jedan od najtalentovanijih mladih trenera u Srbiji, uostalom o njemu se neprestano spekuliše kao novom selektoru prilikom svake promene prvog trenera. To i ne čudi jer je „orliće“ odveo do titule svetskih prvaka.

Navijači su bili najglasniji u želji da oteraju srpskog stratega. Ostajali su posle mečeva i skandirali protiv njega. Imali su transparente i stotine poruka na društvenim mrežama.

Bili su uporni navijači danima od kada je sve počelo prostestom i upadnom navijača na teren na 150. godišnjicu prvog odigranog susreta.

Navijači su nezadovoljni zbog svih prosutih bodova, zbog crne serije jer je od 27. novembra i duela sa Svonsijem (3:2) Reding nije uspevao da slavi. Sve do pola sata pre otkaza Paunoviću.

Da stvari u klubu ne funkcionišu svedoči i što je klub kažnjen sa oduzimanjem šest bodova.

Foto: David Blunsden / Actionplus / Profimedia

Odugovlačilo se sa rastankom sa Paunovićem jer klub nije bio siguran da li će ponovo biti kažnjen oduzimanjem bodova zbog toga.

Na kraju je Paunović postupio gospodski.

„Bilo je već odlučeno pre meča da je ovo kraj. Nije zavisilo od rezultata. Ali, igra i pobeda, iako je momenat jako težak, daju nešto pozitivno svemu. Želeo bih da se zahvalim svima u klubu, počevši od vlasnika koji mi je dao ovu priliku, direktorima koji veoma brinu za ovaj klub. Ovaj klub ima veliko mesto u mom srcu, imao sam veliku podršku i doživeo sam mnogo dobrih stvari od svih, igrača, ljudi u klubu, akademiji, svih zapravo. Hvala vam na svemu“, rekao je Paunović na kraju.

Na konferenciji za medije nakon remija sa Peterborgom (0:0) nije želeo da odgovara ni na jedno pitanje. Želeo je da sačuva sve daleko od znatiželjnih očiju. Na sva pitanja je odgovorio sa iste dve reči „Nemam komentar“.

Da li ste ponudili ostavku?

„Nemam komentar.“

Ima li istine u tome?

„Nemam komentar.“

Da li ste iznenađeni reakcijom navijača posle meča?

„Nemam komentar.“

Da li očekujete da vodite i tim protiv Prestona?

„Nemam komentar.“

Da li ste iznenađeni što ste još na klupi Redinga?

„Nemam komentar.“

Možda neki komentar u vezi sa svojom budućnosti?

„Ne.“

Poruka za navijače?

„Timu je potrebno jedinstvo i zajedništvo“, zaključio je Paunović.

Srpski strateg nije rekao niti jednu ružnu reč o navijačima koji su napadali autobus sa igračima, koji su ga vređali sa tribine, koji su otvoreno tražili njegovu smenu. Nijednu lošu reč o Upravi sa kojom na kraju nije našao zajednički jezik, a pogotovo ne o igračima koje je uvek čuvao od svih. Paunović je došao i otišao kao gospodina, a misterije koje su se u međuvremenu pojavile verovatno će biti rasvetljene uskoro.

BONUS VIDEO Piksi o atmosferi u timu: Nema boleština i laži, ja sam tu samo da ih ubedim da mnogo vrede

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar