Foto: EPA/ALBA VIGARAY, Printscreen/YouTube/elta hd, Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

I vi ste rekli svoje. Više stotina komentara poslali ste u okviru Nova.rs serijala "Večitih 11", pa se zbirom glasova došlo do još po jednog idealnog tima Crvene zvezde i Partizana.

Poznato je da u Srbiji ima više od dva miliona selektora, u ovom slučaju trenera, koji su sada, na određen način, zaista bili u prilici da biraju.

I to onako kako god žele. Prema sopstvenom nahođenju, u željenoj formaciji, da li će u prvi plan staviti klupske legende ili igrače koji su ih osvojili odnosnom prema klubu i načinu na koji su nosili dres Zvezde ili Partizana.

Bilo je čak i onih koji su sastavili vrlo zanimljivih najboljih 11 od fudbalera oba tima.

Čitaoci portala Nova.rs imali su svu slobodu izbora i zaista veliki broj, više stotina komentara stiglo je u okviru našeg serijala, u kojem smo želeli da zajedno izabaremo najbolje timove u istoriji večitih.

PROČITAJTE JOŠ

I zbirom vaših glasova, odnosno sastava timova, i u velikoj meri vodeći računa o pozicijama, dolazi se do što je moguće više skladnih 11.

Zvezdaši su bili konkretniji, fokusirani na četiri od pet zvezda, a apsolutnu naklonost dobili su defanzivci – Miodrag Mile Belodedić i Nemanja Vidić.

Član šampionske generacije iz Barija i Tokija, i nekadašnji kapiten crveno-belih i Mančester junajteda bili su gotovo neizostavni u vašim idealnim timovima, dok je mesto među stativama rezervisano za legendarnog Vladimira Bearu.

Na levom beku najviše ste „videli“ Sinišu Mihajlovića, a na desnom Branka Stankovića, čuvenog „Ambasadora“.

Još jedan član istorijske generacije, Vladimir Jugović, dobio je prednost u odnosu na Vladimira Petrovića Pižona, ispred koga bi na sredini terena delovali Dragan Stojković i Dejan Savićević. Piksi i „Genije“ su rame uz rame sa Belodedićem i Vidićem po broju glasova.

Ofanzivni trio crveno-belih, prema vašem izboru, činile bi prve tri Zvezdine zvezde – Rajko Mitić, Dragoslav Šekularac i Dragan Džajić.

Pored Pižona Petrovića, mesta na imagiranoj klupi bilo bi za legendarnog Dušana Savića, Darka Pančeva, Boru Kostića, Roberta Prosinečakog.

Upadljivo malo ste birali legende kao što su Miloš Šestić ili Stevan Dika Stojanović, iako je bio golman evropskog šampiona iz 1991. Čak ste više birali njegovog prezimenjaka Mirka, koji je samo jednu sezonu proveo u Zvezdi sredinom prošlog veka. Bilo je i glasova za igrače kao što su Keri, Melić, Žika Jevtić, Olja Petrović…

Večitih 11
Izbor: Čitaoci Nova.rs; Grafika: chosen11.com

Oni koji su birali Partizanovih idealnih 11 kao lidera vide Momčila Mocu Vukotića – potpuno zasluženo. Legenda kluba iz Humske, obeležio je jednu epohu i ostao u najlepšem sećanju onima koji su ga gledali, pa mogu da pričaju naslednicima.

ZAUVEK 11 NAJBOLJIH:

Milko: Nisam dočekao da igram s Manceom, Dule idol

Žika bio čudo, niko kao Miha, Beara i 7 ubitačnih

Moci dva spomenika, kod Tumbe jedino nema dileme

Deki čuva leđa Džajiću, Milko u Zvezdinom napadu

Pravnik u kopačkama, Galić bi i danas bio zvezda

Ćurković prošvercovao Mocu, Gorčin izabrao Antića

Bajaga se „kune“ u Bari, Ljupko u zvezde i Vidića

Dule i „10 najboljih“, Pecin Robi menja Mitića

Sale o Čigri, najvećem i Zvezdi, Ružić za Vokrija

Mance u Mocinom timu, Božo izabrao “bebe”

Kule na mukama, Juga dodao Rajka timu iz Barija

Tik uz Mocu Vukotića su defanzivni asovi kao što su Fahrudin Jusufi i Velibor Vasović, odnosno Milutin Šoškić i Milan Galić za koje su mesto golmana i napadača zacementirani

Posebno je upadljivo to što, prema vašem izboru, među idealnih 11 nema Saše Ilića. Jedan od omiljenih kapitena crno-belih i fudbaler koji ima najviše odigranih utakmica za Partizan, i koji je karijeru završio u dresu voljenog kluba.

Ovaj put su neki drugi asovi dobili vašu naklonost i prednost, između ostalih i ispred Nenada Bjekovića. Kada je reč o defanzivnom bedemu, pored pomenutih Vasovića i Jusufija našao bi se Blagoje Paunović, koji je imao više od 400 odigranih utakmica u crno-belom dresu.

Društvo Vukotiću u veznom redu pravili bi Branko Zebec po levoj strani, kao i Vladica Kovačević i Predrag Mijatović, nešto ofanzivnije. Protivnik ne bi znao odakle preti veća opasnost…

A tek kada bi naspram sebe imali napadački trio Milan Galić – Stjepan Bobek – Miloš Milutinović. I ovim izborom jasno se vidi da Partizanovci obožavaju ofanzivni stil igre.

Pored ovih idealnih 11, šansu na „klupi“ bi čekali i Zlatko Čajkovski, Dragan Mance, Nenad Stojković, Jovan Miladinović, Ivan Golac… Niste zaboravili ni Branka Rašovića, Mustafu Hasanagića, Slavišu Jokanovića. Bilo je i modernijih predloga za najbolji tim u istoriji Partizana, pa su se među predloženima našli Stevan Jovetić, Zvonimir Vukić, Savo Milošević, Dragan Ćirić, ali i Simon Vukčević, Stefan Savić, Andrija Delibašić.

I polako dolazimo do kraja našeg serijala „Večitih 11“, pa vas u sredu, 6. maja, čeka izbor najboljih timova Crvene zvezde i Partizana u kojem ste učestvovali zajedno sa nama, ali i klupskim legendama, odnosno piscima, glumcima i javnim ličnostima koje navijaju za večite.

Večitih 11
Izbor: Čitaoci Nova.rs; Grafika: chosen11.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare