Večiti i Terzić kažnjeni, postupak protiv Vuletića i Vazure

Fudbal 29. okt. 202015:25 > 15:29
Podeli:
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Disciplinska komisija Fudbalskog saveya Srbije donela je određene odluke u vezi sa propustima koji su se dogodili na utakmici Partizana i Crvene zvezde u 163. večitom derbiju.

Partizan je kažnjen sa milion dinara, a razlozi su sledeći: slaba organizacija utakmice, nepoštovanje mera iz Covid-19 protokola – veći broj lica od dozvoljenog u ložama zapadne tribine, kao i zlupotreba novinarskih akreditacija.

PROČITAJTE JOŠ

Prilikom visine kazne uzeto je u obzir i to da je Partizan ove sezone već nekoliko puta pravio slične prekršaje u organizaciji utakmice.

Crvena zvezda se kažnjava sa 300.000 zbog kršenja protokola Covid-19, konkretno, na klupi za rezervne igrače nisu svi nosili maske i bez maski su lica iz medicinskog tima ulazila na teren tokom utakmice.

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, kažnjava se sa 200.000 dinara zbog komentarisanja suđenja. Podsećamo da je Terzić posle utakmice, između ostalog, izjavio da je glavni arbiter meča Novak Simović bio katastrofalan, da je sve sudio u korist Partizana, kao ni da ne zna ko i zašto štiti ovakav Partizan.

Što se tiče Miloša Vazure, generalnog direktora Partizana, zbog izjava posle derbija kada je rekao da je sudija Simović odradio svoj deo posla i da je u poluvremenu dobio poziv koji se ne odbija, postupak je u toku.

Disciplinska komisija je tražila izjavu od Vazure koji se nije izjasnio, a čekaju se i izjave od glavnog sudije Simovića, kao i njegovih pomoćnika Dalibora Đurđevića, Milovana Ristića i četvrtog arbitra Miloša Milanovića. Takođe je tražena i izjava delegata pomenutog susreta Branka Stojakovića.

Na osnovu prijave kapitena Zvezde Milana Borjana pokrenut je postupak protiv potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića zbog kršenja članova 22 i 23 Etičkog kodeksa FIFA, člana šest Etičkog kodeksa FS Srbije i kršenja članova 79 i 85 Disciplinskog pravilinka FSS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar