Ljubiša Tumbaković o povlačenju Nemanje Matića i nepozivanju Luke Milivojevića
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ljubiša Tumbaković, selektor fudbalera Srbije, potvrdio je da će biti na klupi u utakmici protiv Škotske.

Meč za plasman na Evropsko prvenstvo igraće se 12. novembra u Beogradu, a selektor se obratio javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

„To što smo finalisti je dovoljan motiv. Škoti imaju veliki motiv, grupa u kojoj će igrati pobednik finala je u Škotskoj. Taj detalj je interesantan, postoji psihološko opterećenje za Škotsku, kao što je za nas to što igramo na našem terenu. Mi smo verovatno bili u podređenom položaju pred Norvešku, ali smo imali cilj… Ko više želi, to treba da se pokaže na terenu, trudićemo se da iskažemo koncentraciju i borbenost“.

On je govorio i o protivniku.

„Dimenzija u kojoj gledamo škotski fudbal nije realna, Škotska je uz Englesku jedna od najstarijih fudbalskih zemalja, igraju fudbal 150 godina, imaju vanserijske igrače koji igraju u Mančesteru, Liverpulu, jakim klubovima Premijer lige. Došli su do baraža sa šest pobeda i dva remija iz osam utakmica, teško primaju golove, čvrsti su, disciplinovani. Iskreno, kada analiziramo pojedince, nemaju kvalitet kao Norveška, ali imaju nešto drugo, kompaktnost, disciplinu, čvrstinu, taj škotski karakter…“

I nastavio:

„Detalji igre su uskostručni, stručni štab i skauti su apsolvirali njihov način igre, oni imaju dimenziju koja je stabilna i poslednjih desetak utakmica se menjala samo u rasporedu igrača. Kvalitet igrača im daje pravo da budu kreativni i da se prilagođavaju igrama protivnika. Mi ne možemo da pobegnemo od našeg načina igre, ali možemo da se oblikujemo i da nam bude ugodno protiv takvog protivnika“.

Na njegovom spisku su 32 imena, iako je ranije najavio da će spiskovi biti kraći.

oto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Najavio sam da neće biti toliko igrača, kao što sam najavio i da neće biti korone… Biću direktan, okupljanje je u ponedeljak, igrači igraju za vikend utakmice u svojim klubovima, mnogi od njih u nedelju. Dakle od 9. kada se skupljamo do 18. je deset dana, igrači treba za to vreme da odigraju možda i četiri utakmice… Zato je spisak veći, lakše je raditi sa manjom grupom, ali su ovo objektivne, realne i humane situacije, moramo na normalan način da vratimo igrače u klubove“.

Selektor je u međuvremenu dobio kaznu i suspenziju na jednu utakmicu od UEFA, ali…

„To su tehničke stvari i to nije pitaje za mene. Sedeću na klupi, to je pun odgovor“.

Među pozvanima nema Adema Ljajića, Nikole Maksimovića…

„Ako neko nije na ovom okupljanju ne znači da neće biti tu. Ne bih se vraćao na pojedince, odlučuje trenutna forma igrača, Maksimović, Ljajić, ima tu još nekoliko igrača koje nismo pozvali na okupljanje. Ja se nadam da će svi pozvani biti na kampu 9. oktobra. Ristić i Kostić nisu dugo igrali, u završnoj su fazi oporavka i očekujem da imaju minutažu u klubovima za vikend. Đuričić ima problem korone, verujem da će to da se sanira, on je skrenuo pažnju na sebe i igrama u reprezentaciji i u klubu. Bože zdravlja da se niko ne povredi narednog vikenda“, istakao je Tumbaković.

Srbija će protiv Škotske igrati 12. novembra u Beogradu, sledeći meč će biti tri dana kasnije u Budimpešti, a posle nova tri dana nastupiće ponovo u srpskoj prestonici.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare