Ljubiša Tumbaković ne zna tim Srbije, a vremena do baraža za Evro i nema
Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Disciplinsko telo UEFA kaznilo je selektora fudbalske reprezentacije Srbije Ljubišu Tumbakovića zabranom vođenja tima na jednoj utakmici.

On je kažnjen i sa 5.000 evra zbog propusta na meču sa Mađarskom u Ligi nacija.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je 11. oktobra u Beogradu poražena od Mađara sa 1:0, a reprrezentativci Srbije su tom prilikom kasnili sa izlaskom na teren.

To je bilo dovoljno da Komisija za kontrolu, etička i disciplinska pitanja kazni Fudbalski savez Srbije sa 20.000 evra jer ga drži odgovornim za kašnjenje početka meča.

Komisija je otuda rešila da kazni i Tumbakovića i aktivira zabranu vođenja tima od meča, koju je donela 12. decembra prošle godine.

Tada su FSS kaznili sa 15.000 evra, a Tumbakovića kaznili mečom suspenzije uslovno na godinu dana, jer je takođe kasnio početak utakmice sa Luksemburgom (3:2) u okviru kvalifikacija za Evro 2020.

Faktički, kako je prestup učinjen unutar godinu dana od dana izricanja kazne, sada se aktivira ta kazna za selektora „Orlova“ koji će uz to morati da plati i novčanu kaznu.

Sve novčane kazne na račun UEFA moraju se uplatiti u roku od 90 dana od dana donošenja odluke, što je u ovom slučaju 27. oktobar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare