Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ljubiša Tumbaković, selektor reprezentacije Srbije, objavio je spisak fudbalera za predstojeće utakmice.

On je izabrao igrače za duel protiv Škotske u plej-ofu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, te mečeve protiv Mađarske i Rusije u Ligi nacija.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija će protiv Škotske igrati 12. novembra u Beogradu, sledeći meč će biti tri dana kasnije u Budimpešti, a posle nova tri dana nastupiće ponovo u srpskoj prestonici.

Selektor je dobio kaznu i suspenziju UEFA zbog propusta u utakmici sa Mađarskom.

On na jednom meču neće moći da vodi srpski tim, a ostaje da se vidi da li će se to odnositi baš na meč protiv Škotske.

Na spisku su se našla imena 32 fudbalera, ponovo nema centralnog defanzivca Nikole Maksimovića koji ranije nije dobijao dozvolu Napolija, tu je Filip Đuričić kome je nedavno dijagnostifikovan koronavirus, a deo reprezentacije će ponovo biti centralni defanzivac Uroš Spajić.

U tim bi trebalo da se vrati Filip Kostić posle povrede, a Tumbaković je pozvao i potencijalnog debitanta Lazara Ranđelovića, igrača Olimpijakosa.

Selektor je na spisak uvrstio i Nikolu Maraša, Aleksandra Kataija i Sašu Zdjelara, momke koji su spisku za prethodno okupljanje bili dodati kao bonus.

U odnosu na prethodne pozive, Tumbaković ih je uskratio Ademu Ljajiću i Danijelu Aleksiću.

Golmani: Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Emil Rockov, Đorđe Nikolić;

Odbrana: Nikola Milenković, Miloš Veljković, Nikola Maraš, Stefan Mitrović, Strahinja Pavlović, Aleksandar Kolarov, Uroš Spajić;

Vezni: Darko Lazović, Mijat Gaćinović, Saša Lukić, Filip Mladenović, Nemanja Maksimović, Nemanja Gudelj, Marko Grujić, Luka Milivojević, Saša Zdjelar, Nemanja Radonjić, Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić, Filip Đuričić, Mihailo Ristić, Filip Kostić, Lazar Ranđelović, Aleksandar Katai;

Napad: Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Dušan Vlahović, Đorđe Despotović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar