Foto: TANJUG/Tom Weller/dpa/dpa via AP

U terminu od 18.45 sačekala su nas dva meča drugog kola Lige šampiona, a zanimljiva dešavanja sa obe utakmice mogli ste da ispratite u našem blogu.

Fudbaleri Štutgarta i Sparte iz Praga remizirali su rezultatom 1:1 u Nemačkoj u okviru 2. kola Lige šampiona.

Strelac za nemački tim bio je Enco Milo u sedmom minutu nakon centaršuta Mitelštadta, a izjednačio je Kan Kairinen posle sjajno izvedenog slobodnog udarca.

Za Spartu je od prvog do poslednjeg minuta igrao Veljko Birmančević, koji je imao nekoliko ozbiljnih prilika, ali najbolja je bila ona kada je u 39. minutu pogodio prečku nakon „nebeskok“ skoka.

PROČITAJTE JOŠ:

Pogodila je Sparta i stativu u 13. minutu, kada je Vitik bio najviši u skoku, posle slobodnog udarca sa leve strane terena.

Štutgart je u drugom poluvremenu bio daleko bolji rival, imao je mnogo veći posed lopte i više stvorenih šansi, ali se Sparta dobro branila, pa je ostalo 1:1 do kraja.

Inače, Štutgart će u nastavku sezone u Ligi šampiona igrati i protiv Crvene zvezde, a trenutno ima tek bod iz dva kola. Sparta je na četiri boda i trenutno je druga.

U drugom meču, Brest je ponovo oduševio sve i sa 0:4 na gostujućem terenu ponizio Salcburg, koji je igrao bez Alekse Terzića i Petra Ratkova, dok je Stefan Bajčetić šansu dobio tek u 77. minutu.

Meč je statistički gledano bio veoma ujednačen, ali je Brest svoje šanse iskoristio, dok je Salcburgu poništen i jedan gol u prvom poluvremenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Strelci za francuski tim bili su Abdula Sima u 24. i 71, Mahdi Kamara u 66. i Matijas Pereira Lage u 75. minutu.

Brest sada ima dve pobede iz dva kola, pošto je prethodno „stradao“ i Šturm iz Graca sa 2:1. Salcburg je trenutno zakucan za dno tabele sa gol-razlikom 0:7.

ŠTUTGART - SPARTA PRAG 1:1; SALCBURG - BREST 0:4;

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar