Euro 2024 utakmica Ukrajina vs Belgija Foto:Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Fudbaleri Belgije i Ukrajine odigrali su 0:0 u okviru poslednjeg, trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Pre početka poslednje runde, u grupi E sve četiri reprezentacije su imale po tri boda, a pošto su Slovačka i Rumunije remizirale (1:1), na kraju su sve ekipe sakupile po četiri poena.

Ipak, dalje je kao prvoplasirana prošla Rumunija sa gol razlikom 4:3. Belgija je završila kao druga sa gol razlikom 2:1, dok Slovačka ide dalje kao treća, jer je imala gol razliku 3:3.

Ukrajina je na poslednjem mestu, jer joj je gol razlika bila 2:4 i u ovoj fazi će morati da se oprosti od Evropskog prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ:

Prva pretnja po gol Ukrajine bio je Romelu Lukaku, ali je traljavo šutirao sa svega nekoliko metara.

Golman Belgije je morao da reaguje nakon šuta Jaremčuka, dok je pokušaj Dovbika u 21. minutu završio pored stative.

Belgijanci su u prvom poluvremenu pokušavali uglavnom preko De Brujnea, dok je Ukrajina imala dve ozbiljne prilike. Najpre je u 27. minutu Dovbik odugovlačio, a onda je odložio loptu za Sudakova, koji je veoma loše šutirao sa 20 metara. U 42. minutu Šaparenko je imao odličan pas u prostor za Jaremčuka, koji je sa nekih sedam metara odlučio da doda umesto da šutira. Dovbik nije uklizao na vreme i šansa je propala.

Euro 2024 utakmica Ukrajina vs Belgija Foto:EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Drugo poluvreme bilo je još manje interesantno, Belgija je zapretila samo preko Lukakua i Bakajoka, ali njihovi šutevi nisu bili dovoljno dobri. Ukrajina je u završnici bila nešto opasnija.

Dovbik je bio u kaznenom prostoru rivala, šutirao je sa desetak metara iskosa, ali je pogodio spoljni deo mreže. Malinovski je iz kornera šutirao direktno u gol, ali se Kastels jedva snašao i izbacio loptu sa gol-linije. Ponovo je Malinovski izveo korner, jedan Ukrajinac je skočio, ali nedovoljno dobro šutirao glavom.

Euro 2024 utakmica Ukrajina vs Belgija Foto:Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Sudakov je u nadoknadi imao sjajnu priliku da sa 15 metara možda pošalje Belgiju kući, ali je šutirao po zemlji pravo u Kastelsa.

Ono što je bitno napomenuti jeste da će Belgija u osmini finala igrati protiv Francuske, dok će Rumunija i Slovačka tek saznati rivale.

Belgija - Ukrajina 0:0; Slovačka - Rumunija 1:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar