Foto: Srdjan StevanovicStarsport

Fudbaleri Partizana plasirali su se u Ligu konferencija pobedom nad Santa Klarom od 2:0 u revanš meču koji je odigran na stadionu u Humskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Krenulo je odlično, crno-beli su već posle tri minuta prvi put zatresli mrežu, ali je nakon prodora Sejdube Sume i odbrane Pereire na odbitak natrčao mladi Jović, ali je prilikom Suminog šuta bio u ofsajdu.

No, nakon oko 20 minuta zatišja crno-beli su odigrali dva sjajna minuta i stigli do željenog rezultata.

Prvo je Suma iznudio penal nakon starta Viljanueve koji je Rikardo pretvorio u 1:0, da bi dva minuta kasnije nakon centaršuta Miloša Jojića Siniša Saničanin iskoristio grešku poslednje linije gostiju i loptu prosledio u mrežu za 2:0.

Moglo je da bude i ubedljivije, pošto su u nastavku meča dobre prilike propustili Saničanin nakon šuta glavom, zatim i Danilo Pantić, dok je udarac Filipa Holendera golman tima iz Portugala uspeo refleksno da zaustavi.

Što se tiče gostiju, Santa Klara je imala jedan odličan pokušaj i to zahvaljujući Linkolnu, čiji šut je Aleksandar Popović uspeo da zaustavi, ali sem toga gosti, iako dosta energični, nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku pred golom Partizana, pa su izabranici Aleksandra Stanojevića obezbedili mesto u prvoj sezoni Lige konferencija.

Partizan – Santa Klara 2:0 (2:0)

(Rikardo 25 penal, Saničanin 27)

Stadion: Partizana;  Sudija: Kreg Poson;  Gledalaca: oko 20.000

Partizan: Popović, Obradović, Vujačić, Saničanin, Miljković, Zdjelar, Suma (od 28. Natho), Jojić, Marković (od 74. Pantić), Jović (od 74. Holender), Rikardo

Santa Klara: Pereira, Viljanueva, Žoao Alonso, Mansur, Rafael Ramos, Karvaljo (od 66. Rui Košta), Morita (od 84. Rui Koreja), Linkoln, Alano (od 66. Rikardinjo), Žan Patrik, Bouldini (od 59. Križan)

Kraj! 

Partizan je u Ligi konferencija!

90′ Počela sudijska nadoknada

Osam minuta deli Partizan od Lige konferencija.

86′ Novi promašaj crno-belih 

Centaršut sa desne strane, odličan udarac Pantića glavom, ali je Pereira bio na visini zadatka.

79′ Promašaj Holendera, Partizan mogao da reši pitanje pobednika

Odličan prodor po desnoj strani, šutirao je reprezentativac Mađarske, ali je Pereira više refleksno nego iz namere uspeo da spreči gol, pa je ostalo 2:0 za crno-bele.

75′ Santa Klara znatno ofanzivnija

Krenuli su gosti na „sve ili ništa“, napadaju, pokušavaju da upornošču nateraju crno-bele na grešku. To im ne uspeva, a Filip Holender, koji je zamenio Lazara Markovića, je uspeo da iznudi dva žuta kartona, prvo Rui Košte, posle Mansura.

67′ Prekid u Humskoj

Alano je po napuštanju terena prijavio da ga je neko vređao, zbog čega je došlo do prekida od par minuta, pre nego što je sudija dao znak za nastavak utakmice, nakon što je razgovarao sa delegatom.

Alano; Foto: RTS/Printscreen

63′ Žestok start Viljanueve nad Markovićem

Kapiten Partizana je uspeo da „ukrade“ loptu i krene u prodor, nanizao je dva driblinga pre nego što ga je sa leđa oborio Viljanueva, zbog čega je zaradio žuti karton, ali Partizan nije uspeo da to pretvori u ozbiljniju šansu.

58′ Saničanin mogao da se proslavi

Centrirao je Jojić iz kornera, Saničanin savršeno skočio, ali je lopta otišla malo preko prečke. Već u narednom napadu Santa Klara je bila u situaciji da ugrozi Popovića, Krisan je pao, ali nije bilo najstrože kazne za goste.

54′ Moglo je da bude opasno pred golom Portugalaca

Prodor po desnom krilu Lazara Markovića i izuzetno oštar centaršut su pokazali želju Partizana da dođu do trećeg gola,  ali je golman gostiju Pereira uspeo da interveniše pre nego što je lopta stigla do Rikarda na petercu, pa je ostalo 2:0.

46′ Jović iznudio faul, Jojić centrirao, Rikardo zakasnio

Uspeo je da dođe mladi fudbaler Partizana do lopte među trojicom igrača Santa Klare, iznudi faul koji je izveo Jojić, centrirao na drugu stativu, a Rikardo za par centimetara zakasnio, pa je ostalo 2:0 za crno-bele.

46′ Počelo drugo poluvreme

Prvi napad ima Partizan.

Kraj prvog poluvremena

Crno-beli imaju dva gola razlike zahvaljujući Rikardu sa penala i Saničaninu, dok je Santa Klara u nekoliko navrata pokazala kvalitet, ali nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku pred golom domaćeg tima, sem šuta Linkolna deset minuta pre kraja poluvremena, što je Popović uspeo da zaustavi.

Gol Saničanina za 2:0

Trenutak kada je Partizan poveo 1:0

35′ Popović zablistao na golu Partizana

Iznudio je Bouldini faul Vujačića na oko 30 metara od gola, loptu namestio Linkoln, šutirao više nego dobro, ali je i Popović bio sjajan, ispratio udarac i „izvukao“ loptu koja je išla pod prečku, pa je ostalo 2:0. Podsećamo, Partizanu je potrebna pobeda od dva gola razlike kako bi prošao u grupnu fazu Lige konferencija, trijumf od jednog gola razlike meč vodi u produžetke, dok remi ili poraz znače oproštaj od Evrope.

28′ Veliki problem za Partizan

Sejduba Suma je morao zbog povrede da napusti igru, umesto njega na teren je ušao Natho.

24′ Fantastična dva minuta i Partizanov rezultatski preokret

Au, kakva dva minuta za tim iz Humske! Prvo je Suma iznudio penal Vilanueve koji je Rikardo pretvorio u 1:1 (rezultatski poravnao rezultat na 2:2 u ukupnom skoru), da bi potom Saničanin nakon prekida glavom loptu sproveo u mrežu i timu iz Humske doneo rezultat vredan prolaska u grupnu fazu Lige konferencija.

16′ Partizan ređa šanse

Prvo je u 15. minutu Marković bio u odličnoj situaciji, mogao da šutira sa oko 15 metara, ali je lopta završila pored stative, da bi minut kasnije nakon faula na ivici kaznenog prostora Jojić centrirao, ali su igrači tima iz Portugalije uspeli da na vreme izbace loptu, pre nego što je stigla do Šćekića.

10′ Partizan znatno bolji od početka meča

Crno-beli su stavili do znanja gostima da će se igrati po ritmu tima iz Humske, dok se Santa Klara u prvih deset minuta znatno više branila, mada su imali jedan šut preko Mansura sa oko 30 metara, ali je lopta, iako snažna, završila pored gola.

3′ Odličan početak Partizana, zatresla se mreža ali je gol poništen

Sjajan prodor Sejdube Sume, šut Partizanovog internacionalca i odbitak koji je stigao do Jovića, mlada nada Partizana je postigla gol, ali je Jović u trenutku kada je Suma šutirao bio u ofsajd poziciji.

21:00 Meč je počeo

Partizan igra u crnoj opremi, dok su gosti iz Portugala u crnim dresovima.

20:10 Navijači u sve većem broju stižu u Humsku

Veliko interesovanje vlada među navijačima Partizana, što se vidi i po slikama ispred stadiona.

Foto: Nova.rs/Dušan Marković

19:54 Koga Stanojević ima na klupi

Među rezervama Partizana su golman Stevanović, zatim Natho, Holender, Pavlović, M. Živković, Šćekić, Brežančić, Milovanović, Terzić, Pantić i Smiljanić.

Sva dešavanja pratite uživo na blogu Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare