Novak Đoković US Open
Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Novak Đoković je ovog četvrtka saznao rivale na predstojećem US Openu (30. avgust - 12. septembar).

Ovog četvrtkaje održan za Otvoreno prvenstvo SAD na kome Novak juri istorijsku 21. grend slem titulu, čime bi postao najtrofejniji teniser u istoriji.

PROČITAJTE JOŠ

Čeka ga zaista neočekivan put jer će igrati uglavnom protiv veterana ili igrača koji su tek ove godine ušli u red najboljih igrača.

U prvom kolu će igrati protiv kvalifikanta.

U drugom kolu bi Novaka mogao da sačeka Jan-Lenard Štruf. Do sada Nemac nikada nije uspeo da slavi protiv Novaka, a sastali su se u šest navrata. Koliko je Novak bio dominantan protiv trenutno 52. igrača sveta svedoči i što je Nemac uzeo tek jedan set u njihovim duelima.

U trećem kolu će igrati protiv Keija Nišikorija ili Davida Gofana, dva veterana koji samo na momente uspeju da prikažu igru iz poslednje decenije. Ipak, sa vremena na vreme imaju fantastične mečeve i potencijalno bi mogli da budu veliki problem.

U osmini finala bi mogao da odmeri snage sa Aslanom Karacevim ili De Minorom iz Australije.

U četvrtfinalu bi mogao da igra sa Mateom Beretinijem, sa kojim je igrao u finalu Vimbldona ranije ove godine.

U polufinalu bi mogao da ga sačeka Aleksander Zverev, kao u istoj fazi Olimpijskih igara. Njih dvojica imaju sve atraktivnije duele, do sada su igrali devet puta, a u šest navrata je slavio Srbin. Nemac nikada do sada nije uspeo da savlada Đokovića na grend slemu. Potencijalno bi u ovoj fazi turnira mogli umesto Nemca da se nađu Denis Šapovalov ili Paulo Karenjo-Busta, još jedan teniser koji je savladao Srbina u Tokiju (u meču za bronzanu medalju).

Đoković je prvi nosilac na turniru, a drugi je Danil Medvedev, pa dva tenisera mogu da se sretnu tek u finalu na stadionu „Artur Eš“. U drugom delu žreba se nalaze i Stefanos Cicipas, treći nosilac na turniru, te Andrej Rubljov koji je peti nosilac.

Laslo Đere će igrati protiv Denisa Kudle iz Amerike. Filip Krajinović će odmeriti snage sa Guldo Peljom iz Argentine, dok će Dušan Lajović još jednom, u manje od mesec dana, igrati protiv Benoe Pere.

Miomir Kecmanović će izaći na crtu Arturu Rinderkneku iz Francuske.

U prvom kolu će igrati Endi Mari i Stefanos Cicipas i to je ubedljivo najatraktivniji par uvodne runde.

Na turniru neće igrati petostruki osvajač Rodžer Federer i četvorostruki Rafael Nadal, te aktuelni šampion Dominik Tim zbog povreda.

Bonus video: Ambasadorka Srbije se obrukala pred Novakom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar