Žreb Liga šampiona
Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Žrebom su određene grupe za Ligu šampiona, i sada je već izvesno da nas očekuje spektakularna jesen u elitnom fudbalskom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ...

Najviše pažnje privukla je utakmica Mančester siti – Pari Sen Žermen, gde će, u slučaju da bude ostvaren transfer Kristijana Ronalda u Englesku, ponovo odmeriti snage Portugalac i Lionel Mesi.

U grupi B imamo prvu „grupu smrti“, gde će Atletiko, Liverpul, Porto i Milan dati odgovor na pitanje ko će dalje. Za Porto igra naš Marko Grujić.

U grupi D imamo i treći spektakularan par, i to Inter Milan – Real Madrid, grupi E Bajern – Barselona, što znači da će Nemanja Radonjić sa Benfikom pokušati da se bori za treće mesto sa Dinamom iz Kijeva, dok će Malme Veljka Birmančevića odigrati mečeve protiv Čelsija, Juventusa i Zenita.

Žreb za Ligu šampiona

Grupa A: Mančester siti, PSŽ, Lajpcig, Briž

Grupa B: Atletiko Madrid, Liverpul, Porto, Milan

Grupa C: Sporting Lisabon, Borusija Dortmund, Ajaks, Bešiktaš

Grupa D: Inter Milan, Real Madrid, Šahtjor Donjeck, Šerif

Grupa E: Bajern Minhen, Barselona, Benfika, Dinamo Kijev

Grupa F: Viljareal, Mančester junajted, Atalanta, Jang Bojs

Grupa G: Lil, Sevilja, Salcburg, Volsburg

Grupa H: Čelsi, Juventus, Zenit, Malme

19:08 Počeo žreb poslednje grupe

Malme našeg Veljka Birmančevića će na Čelsi, Juventus i Zenit, dok Marka Grujića u Portu očekuju Atletiko Madrid, Liverpul i Milan. Šerif je u grupi sa Interom, Realom i Šahtjorom.

19:05 Izabrani i najbolji napadači

Mlada zvezda Borusije Dortmund Erling Holan izabran je za najboljeg napadača Lige šampiona, dok je kod dama to Dženifer Ermoso iz Barselone.

19:02 Nekadašnji rival Zvezde ide u grupu G

Izvučena je ekipa Salcburga, i odmeriće snage sa Lilom i Seviljom, dok će Ajaks na „noge“ Sportingu i Borusiji Dortmund.

18:59 Grupa E počinje na B

Bajern, Barselona i Benfika, ekipa iz trećeg šešira. Posle nje Zenit je otišao u grupu H, dok će Lajpcig u grupu A.

18:57 Vreme je za treći šešir

Porto, Ajaks, Šahtjor, Lajpcig, Salcburg, Benfika, Atalanta, Zenit ga čine, a prvi je izvučen Šahtjor, i on ide u grupu D.

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Najbolji vezisti za sezonu 2020/2021

Kod muškaraca nagradu je dobio Ngolo Kante iz Čelsija, dok je kod dama ta čast pripala Aleksiji Puteljas iz Barselone.

18:48 Atletiko dočekao Liverpul

Tim sa Enfilda će u grupu B sa Atletikom iz Madrida, dok će PSŽ na megdan Sitiju, a Juventus će odmeriti snage sa Viljarealom. Biće još jedan klasik na programu, pošto će Barselona igrati u grupi E sa Bajernom iz Minhena. Poslednji par izvučen u drugom šešuru je

18:46 Imamo prvi veliki derbi

Real ide na Inter iz Milana. Borusija će na Sporting u grupi C.

Red je na drugi šešir

U njemu su Real Madrid, Barselona, Juventus, Mančester junajted, Pari Sen Žermen, Liverpul, Sevilja i Borusija Dortmund.

18:42 Najbolji defanzivci

Nakon što je izvučeno osam najboljih timvoa, na red je došao izbor za najbolje defanzivce. Kod muškaraca, izbor je pao na Rubena DIjaza iz Mančester sitija, dok je za najbolju defanzivku Evrope proglašena Irena Paredes iz Pari Sen Žermena.

18:40 Izvučen i Bajern

Bavarci će u grupu E, u F grupu Viljareal, nosilac grupe G biće Lil, pa će šampion Evrope Čelsi u grupu H.

18:38 Imamo prvi tim

Prvo pa finalista – Mančester siti! Atletiko iz Madrida će u grupu B, Sporting iz Lisabona u grupu C, dok će Inter iz Milana u grupu D.

Raspored ekipa po šeširima

Prvi šešir: Čelsi, Viljareal, Atletiko Madrid, Mančester siti, Bajern Minhen, Inter Milan, Lil, Sporting

Drugi šešir: Real Madrid, Barselona, Juventus, Mančester junajted, Pari Sen Žermen, Liverpul, Sevilja, Borusija Dortmund

Treći šešir: Porto, Ajaks, Šahtjor, Lajpcig, Salcburg, Benfika, Atalanta, Zenit

Četvrti šešir: Bešiktaš, Dinamo Kijev, Briž, Jang Bojs, Milan, Malme, Volfsburg, Šerif

Žreb je počeo

18:30 Šta je crvena, a šta plava boja?

Grupe A, B, C i D označene su crvenom, a E, F, G i H plavom bojom, što označava ujedno i timove koji će igrati istog dana.

18:28 Odabrani najbolji golmani za prošlu sezonu

Tokom sezone 2020/2021 najbolji čuvari mreže bili su Eduard Mendi kod mušaraca, golman Čelsija, odnosno čuvarka mreže Barselone Sandra Panjos.

18:20 Bane Ivanović i Mikel Esijen izvlače timove

Ivanović i Esijen su u sezoni 2011/2012 bili među najvažnijim igračima Čelsija koji se popeo na krov Evrope, mada je Ivanović propustio finale zbog parnih žutih kartona protiv Barselone u polufinalu. Tada su do krova Evrope stigli pobedom protiv Bajerna iz Minhena u Bavarskoj nakon boljeg izvođenja penala.

18:11 Specijalna nagrada UEFA 

Fudbalski svet u šoku je gledao kako je Kristijan Eriksen izgubio svest tokom meča 1. kola Evropskog prvenstva u fudbalu između Danske i Finske. Iako je Eriksenovo srce u jednom trenutku stalo, njega su doktori ipak uspeli da povrate zahvaljujući brzoj reakciji, a članovi doktorskog tima koji je učestvovao u oživljavanju su dobili posebnu nagradu od UEFA, Predsednikovu nagradu, koju im je uručio upravo predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

18:04 Broj ekipa po zemljama 

Španija će imati pet ekipa, Engleska, Italija, Nemačka po četiri, Portugal tri, Francuska i Ukrajina dva, dok će Moldavija, Švedska, Švajcarska, Belgija, Turska, Rusija, Austrija i Holandija po jednog predstavnika.

18:00 Počela je ceremonija pred žreb

Takmičenje za najbolju ekipu Evrope biće ujedno i 67. izdanje borbe za tron „starog kontinenta“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar