Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana su u neverovatnoj utakmic savladali IMT sa 5:2 i vratili se na prvo mesto na tabeli.

Crno-beli su uz golove trojice debitanata uspeli da savladaju rivala u uzbudljivom meču.

Partizan je poveo preko Severine u 24. minutu, a prednost je duplirao Kovačević u prvom minut nadoknade prvog poluvremena. IMT je smanjio nakon autogola Markovića u 48. minutu. Zahid je iz penala koji je dosuđen nakon gledanja VAR-a doneo prednost  od 3:1 u 67. minutu, a iz penala je smanjio Luković u 81. minutu, nakon što je Radočaj isključen posle drugog žutog kartona.

PROČITAJTE JOŠ

Do kraja su i Kastiljo i Goh koji su ušli sa klupe doneli ubedljivu pobedu crno-belima.

IMT je od samog starta krenuo agresivno i sa željom da nakon presinga iznudi greške Partizana i to im je u nekoliko navrata uspevalo.

Imali su prilike gosti da ugroze gol crno-belih, a najbolju je propustio Luković u 8. minutu nakon greške Ovusua koji mu je dodao loptu na oko desetak metara od gola. Međutim, loše je zahvatio Loptu Luković i Jovanović je lako odbranio taj udarac.

Partizan je počeo da preuzima inicijativu i već u 13. minutu došao do velike šanse. Zahid je iz dubine pronašao Stojkovića u kaznenom prostoru na desnoj strani, a on je iz prve poslao loptu Severini na peterac koji je snažno tukao iz prve, ali je Gordić sjajnom paradom sprečio siguran gol.

U narednih desetak minuta je malo opao tempo uz inicijativu domaćih, a onda su usledila velika uzbuđenja.

Severina je doveo crno-bele do prednosti nakon sjajnog driblinga kada je lažnjakom izbacio čuvara, a onda izuzetno preciznim udaracem po zemlji u kontraugao savladao Gordića.

Samo minut kasnije, povredio se i Saldanja nakon jednog duela. Uhvatio se najbolji igrač Partizana za butinu i nakon ukazane pomoći je pokušao da nastavi, ali nije mogao pa ga je zamenio Nemanja Nikolić.

Usledio je mirniji period igre sve do poslednjeg minuta prvog poluvremena kada je Partizan duplirao prednost.

Crno-beli su izborili korner, a Kovačević je nakon što je lopta preskočila i defanzivca i igrača Partizana na prvoj stativi vrhom kopačke ubacio loptu u mrežu i tako na manje od 48 sati nakon dolaska upisao i debitantski gol.

Usledila je ludnica u nastavku.

Bio je to 48. minut, IMT je istrčao brzu kontru po desnoj strani, iskoristio činjenicu da je ispao Filipović, da bi Vladimir Radočaj, u pokušaju da centrira, pogodio Svetozara Markovića u bloku i prevario golmana Jovanovića za 2:1.

Partizan je nastavio da napada i bio bliži golu, u narednih 15. minuta kada se iznenada sve preokrenulo.

Luković je u 63. minutu nakon velike greške Kovačevića dobio loptu i za 16. metara lepo naciljao, ali je njegov udarac zaustavila prečka.

U nastavku akcije je Partizan bio u prilici, udarac Kastilja je izblokiran, a nakon prve pauze i reakcije VAR-a je dosuđen i penal za Partizan.

Zahid je namestio loptu i jako šutirao, Gordić je pročitao njegov udarac, ali se lopta odbila ka golu, a Zahid je stigao i da je potvrdi u i ubaci u mrežu.

Delovalo je da će Partizan lako privesti meč kraju kada je Radočaj posle divljačkog starta dobio drugi žuti karton i ostao sa igračem manje, ali je posle dobre akcije dosuđen penal za goste.

Filipović je u želji da izblokira taj šut oborio protivnika, a Luković sa bele tačke smanjio prednost crno-belih.

Ipak, bio je to poslednji trzaj gostiju.

Partizan je nakon oduzete lopte povukao kontru, loptu je dobio Kastiljo koji je majstorskim udarcem u 88. minutu rešio pitanje pobednika, a samo dva minuta kasnije nakon sjajne asitencije bez gledanja Zahida je debitantski gol postigao i korejac Goh.

Partizan se novim trijumfom vratio na prvo mesto sa bodom više od Zvezde.

Partizan – IMT 5:2 (2:0)

(Severina 24, Kovačević 45+1, Zahid 67′ (p), Kastiljo 86, Goh 90′ – Marković (ag) 48, Luković 81(p))

Stadion: Partizana; Sudija: A. Stojanović

Partizan: Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Filipović – Ovusu (od 82. Šćekić), Zahid – Severina (od 82. Trifunović -), Baždar (od 55. Kastiljo), Kalulu 6 (od 55. Goh) – Saldanja 5,5 (od 30. Nikolić).

IMT:Gordić – Glišić, Ćosić , Lambulić, Džinović (od 68. Ćirković) – Zulfić (od 79. Arsić -), Kijevčanin (od 55. Terzić ) – Lutovac, Radočaj, L. Luković – M. Luković


Superliga Srbije, 21. kolo

Subota

Novi Pazar – Crvena zvezda 0:3 (0:2)

(Dragović 9, Kanga 40. penal, Ndiaje 81)

Partizan – IMT 5:2 (2:0)

(Severina 24, Kovačević 45+1, Zahid 67 p, Kastiljo 86, Goh 90+1 – Marković ag 49, Luković 81 p.)

18.30 Čukarički – Železničar Pančevo

Nedelja

13.00 Radnički 1923 – Vojvodina

15.00 Spartak – Mladost

17.00 Radnički Niš – Javor

17.00 TSC Bačka Topola – Radnik

Ponedeljak

17.00 Voždovac – Napredak

Standings provided by Sofascore

Partizan - IMT 5:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare