Foto: EPA-EFE/Lluis Gene

Lajpcig je šokirao Atletiko Madrid golom Tajlera Adamsa u 88. minutu i rezultatom 2:1 (0:0) plasirao se u polufinale Lige šampiona, gde će igrati sa Pari Sen Žermenom, 18. avgusta.

Završnica Lige šampiona igra se u Lisabonu, zbog pandemije koronavirusa. Iz istog razloga biće samo po jedan meč, a polufinale je na programu 18. i 19. avgusta, dok je okršaj za pehar 23. avgusta.

PROČITAJTE JOŠ

Priliku da igraju za titulu evropskog prvaka imaće Lajpcig ili PSŽ. Nemački tim je prvi put u polufinalu u klupskoj istoriji, dok su „sveci“ tu prvi put od 1995. godine.

Utakmice u fudbalskom „mehuru“, nalik onom u NBA, počeli su spektakularno… Atalanta je bila nadomak novog čuda, ali je PSŽ za tri minuta u samom finišu došao do velikog preokreta i oteo je kartu za polufinale „Boginji“ iz Bergama – 2:1.

Istim rezultatom je i bundesligaš izbacio Atletiko Madrid, i to pogotkom Tajlera Adamasa u 88. minutu. A, delovalo je da će produžeci (ili penali) rešavati pobednika, kao i dan ranije što se činilo.

Lajpcig je, ipak, rešio da napravi istorijski uspeh i samo 11 godina od osnivanja kluba boriće se za finale Lige šampiona. Takav rasplet najavio je Dani Olmo, trzajem glavom u 51. minutu, da bi Žoao Feliks uneo mnogo živosti u igru „jorgandžija“ i iz penala poravnao rezultat u 71.

Bližio se kraj, bližili su se produžeci, ali je bundesligaš zakazao veliko slavlje. Snažno je „tukao“ sa distance zlatni rezervista Tajler Adamas, 21-godišnji Amerikanac, lopta je zakačila tragičara Stefana Savića i odsela u mreži Oblaka za konačnih 2:1.

LAJPCIG – ATLETIKO MADRID 2:1 (0:0)

Stadion: Žoze Alvalade. Bez gledalaca. Sudija: Simon Marčinjak (Poljska).

Strelci: Olmo u 51. i Adams u 88. minutu za Lajpcig, a Feliks u 71(pen) za Atletiko.

Lajpcig: Gulaši – Halstenberg, Upamekano, Klosterman, Anhelinjo – Kampl, Sabizer (od 90+2 Mukele), Lajmer (od 72. Adams) – Nkunku (od 82. Hajdara), Poulsen, Olmo (od 82. Šik).

Atletiko Madrid: Oblak – Tripije, Savić, Himenez, Lodi – Karasko, Saul, Erera (od 58. Feliks), Koke (od 90+2. Felipe) – Kosta (od 72. Morata), Ljorente.

Duel sa lisabonskog stadiona „Žoze Alvalade“ mogli ste da pratite uživo uz Nova.rs.

LIGA ŠAMPIONA, četvrtfinale

Lajpcig – Atletiko Madrid 2:1 (0:0)

(Olmo 51, Adamas 88 – Feliks 71pen)

Sreda:

Atalanta – PSŽ 1:2 (1:0)

(Pašalić 27 – Markinjos 90, Čupo-Moting 90+3)

Petak: Barselona – Bajern 21

Subota: Mančester siti – Lion 21

KRAJ! Lajpcig u polufinalu Lige šampiona!

Atletiko Madrid je eliminisan, za finale će igrati Lajpcig i PSŽ.

88′ GOOOOOOOL! Vodi Lajpcig 2:1

Sjajna akcija nemačkog tima… Anhelinjo je sa leve strane pronašao rezervistu Adamsa, on je snažno šutirao sa distance i lopta je zakačila Savića taman toliko da prevari Oblaka. Lajpcig je nadomak polufinala.

82′ Dvostruka izmena Nagelsmana

Trener Lajpciga Julijan Nagelsman ubacuje sveže igrače pred završnicu, ili produžetke. Ušli su Hajdara i Šik, a na klupu su se preselili Nkunku i Olmo.

80′ Produžeci ili rasplet

Ušli smo u poslednjih 10 minuta drugog četvrtfinala Lige šampiona… Ili ćemo gledati produžetke, ili ćemo uskoro saznati ko će igrati sa PSŽ za finale.

Foto: EPA-EFE/Lluis Gene

77′ Simeone je majstor za ovakve mečeve

Otkako je Lajpcig primio gol, preuzeo je inicijativu i krenuo u ofanzivu, dok se Atletiko spustio u prepoznatljiv defanzivni blok. Majstor je Dijego Simeone za ovakve utakmice…

71′ GOOOOOOOL! Atletiko stiže do 1:1

Žoao Feliks je i preuzeo odgovornost, snažno je šutirao u donji levi ugao i pogodio za 1:1, iako ga je golman Gulaši pročitao gde će da šutira. Strelac za Madriđane uneo je mnogo živosti u igru „jorgandžija“.

Foto: EPA-EFE/Lluis Gene

69′ PENAL ZA ATLETIKO!

Pobegao je Žoao Feliks, sklonio loptu i Klosterman ga je oborio sa leđa u kaznenom prostoru, pa je Marčinjak opravdano pokazao na belu tačku.

62′ Žuti za simuliranje

Pokušao je Lodi simuliranjem da iznudi penal za Atletiko, ali je samo uspeo da zaradi žuti karton.

60′ Olmo kao Holan

Ofanzivac Lajpciga Dani Olmo drugi je igrač ove sezone u Ligi šampiona, posle Erling Holana, koji je bio strelac za dva različita tima, jer je tresao mrežu i u dresu zagrebačkog Dinama.

58′ Simeone pravi prvu izmenu

Mora da reaguje trener Atletika, izveo je Ektora Ereru, a ušao je supertalentovani portugalski špic Žoao Feliks.

51′ GOOOOOOOOL! Vodi Lajpcig

Kampl do Lajnera, on do Zabicera, centaršut sa desnog krila i udarac glavom španskog ofanzivnog veziste Danija Olma sa ivice peterca za 1:0.

46′ Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME

Nema pogodaka, 0:0 posle prvih 45 minuta u duelu Lajpciga i Atletiko Madrida… PSŽ i dalje ne može ni da nasluti ko bi mogao da mu bude rival u borbi za finale.

Četvrtfinale Lige šampiona, igraju Lajpcig i Atletiko Madrid Četvrtfinale Lige šampiona, igraju Lajpcig i Atletiko Madrid
Četvrtfinale Lige šampiona, igraju Lajpcig i Atletiko Madrid Četvrtfinale Lige šampiona, igraju Lajpcig i Atletiko Madrid

45+2′ Upamekano u Oblaka

Možda je mogao i bolje, ali je štoper Lajpciga Upamekano glavom šutirao pravo u golmana Jana Oblaka – lak posao za Slovenca.

45′ Još četiri minuta

Poljski sudija Simon Marčinjak odlučio je da prvo poluvreme nadoknadi za četiri minuta…

Foto: EPA-EFE/Lluis Gene

37′ Savić igra sa čalmom

Ostaje reprezentativac Crne Gore na terenu, ali zavijene glave, a i defanzivac Lajpciga Halstenberg posle ukazane pomoći nastavlja utakmicu.

34′ Saviću krvava glava!

Žestok sudar defanzivaca Halstenberga i Savića, s tim da je štoper Atletika završio na travi krvave glave, jer mu je pukla arkada.

29′ Oprezni i jedni i drugi

Iako je Lajpcig poznat kao napadačka ekipa, a Atletiko kao pretežno defanzivna, oprezni su i jedni i drugi, jer je ulog ogroman.

22′ Dobra akcija Lajpciga i loš kraj

Moglo je da bude opasno po Madriđane… Nkunku je hteo da proigra Anhelinja po levoj strani, ali je Tripije dobro pročitao tu nameru i otklonio opasnost po Oblaka.

16′ Penal za Atletiko?

Pao je Saul u kaznenom prostoru, bilo je kontakta sa golmanom Gulašijem, ali sudija Marčinjak nije gledao snimak i ništa od najstrože kazne.

13′ Odlična šansa za Atletiko

Kreću Madriđani sa ofanzivom… Lodi i Karasko su odigrali dupli pas, a Karasko je iskosa sa leve strane snažno šutirao u bliži ugao i Gulaši se našao na mukama.

10′ Savić u okvir gola

Defanzivac Atletika Stefan Savić, bivši štoper Partizana i reprezentativac Crne Gore, šutirao je glavom posle prekida sa leve strane, ali je golman Gulaši bio na mestu.

8′ Lajpcig očekivano dominira

Tim Julijana Nagelsmana od početka je nametnuo ritam, što je i očekivano, jer je poznato da ekipe Dijega Simeonea najčešće čekaju šansi iz kontri.

4′ Prva velika prilika

Napada Lajpcig od početka, pa je posle kornera Halstenberg iz neposredne blizine šutirao preko gola.

Foto: EPA-EFE/Lluis Gene

1′ POČELA JE UTAKMICA!

20.59 Minut ćutanja

Minutom ćutanja odata je počast svim žrtvama koronavirusa, kao i juče uoči početka utakmice u Lisabonu.

20.56 Atletiko zna sa Nemcima

Atletiko Madrid uvek je izlazio kao pobednik iz duela sa nemačkim timovima u nokaut fazi Lige šampiona. Može li Lajpcig da prekine tu crnu seriju?

20.52 Igrači oba tima na terenu

Fudbaleri Lajpciga i Atletika izašli su na teren stadiona „Žoze Alvalade“, i ubrzo nakon intoniranja himne Lige šampiona očekuje se i početak drugog četvrtfinalnog meča.

20.40 Lajpcig ne zna za poraz

Bundesligaš je nesavladan na šest uzastopnih utakmica Lige šampiona, uz učinak od četiri pobede i dva remija.

20.31 Poljak na centru

Četvrtfinale Lige šampiona između Lajpciga i Atletika sudiće poljski arbitar Simon Marčinjak.

20.25 Kako savladati Jana Oblaka?

Slovenački golman, koji čuva mrežu Atletika, važi za jednog od najboljih u Evropi i UEFA mu je posvetila dosta pažnje pred ovo četvrtfinale. Oblak je za Atletiko ukupno branio na 256 utakmica, od čega je na čak 139 sačuvao mrežu, dok je u Ligi šampiona upisao 50 nastupa i na 27 nije primio gol.

20.20 SASTAVI

Lajpcig: Gulaši – Halstenberg, Upamekano, Klosterman, Anhelinjo – Kampl, Sabizer, Lajmer – Nkunku, Poulsen, Olmo.

Atletiko Madrid: Oblak – Tripije, Savić, Himenez, Lodi – Karasko, Saul, Erera, Koke – Kosta, Ljorente.

20.16 Kako su došli do četvrtfinala?

Lajpcig je dva puta savladao Totenhem, 1:0 u Londonu i 3:0 kod kuće, i izbacio ekipu Žozea Murinja u osmini finala, dok je Atletiko izbacio branioca trona.
Madriđani su srušili Liverpul 1:0 na svom terenu, dok su revanšu posle produžetaka slavili u epskom preokretu 3:2.

20.15 DOBRO DOŠLI

Dobro veče i dobro došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo ovaj put pratiti nastavak Lige šampiona i drugi četvrtfinalni meč između Lajpciga i Atletiko Madrida, sa početkom od 21 sat.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar