Erik Maksim Čupo-Moting, junak PSŽ, ispao sa Stoukom iz Premijer lige, smejao mu se ceo svet
Erik Maksim Čupo-Moting; Foto: EPA-EFE/David Ramos

Erik Maksim Čupo-Moting igra u Pari Sen Žermenu i sada je junak francuskog šampiona, a ne tako davno bio je fudbalski "davljenik".

Rođen je 1989. u Kamerunu i imao je šest godina kada je PSŽ poslednji put igrao polufinale Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Najveći deo karijere proveo je u Nemačkoj, igrao je za Hamburg, Nirnberg, pa po tri sezone za Majnc i Šalke pre selidbe na Ostrvo.

Ne tako davno, Čupo-Moting je pojačao Stouk, bilo je to leta 2017. godine. I već u prvoj sezoni je ispao iz Premijer lige i onda pravac – Pariz.

Dve godine kasnije potpuno drugačija priča. Kamerunski napadač golom u trećem od pet minuta sudijske nadoknade odveo je PSŽ u polufinale Lige šampiona.

Nije to ni Nejmar, najskuplje plaćeni fudbaler sveta (222 miliona evra), nije ni Kilijan Mbape, koji bi mogao da ugrozi taj rekord, već junak iz senke.

Ušao je Čupo-Moting u 79. minutu umesto očajnog Maura Ikardija i pored pobedonosnog gola, učestvovao i kod pogotka za izjednačenje.

Povukao je loptu sa desnog krila, na drugoj stativi pronašao Nejmara koji je dodao do Markinjosa, strelca za 1:1.

I onda surova realizacija na asistenciju Mbapea za veliko slavlje Parižana i plasman među četiri najbolje ekipe u LŠ još od 1995.

Sve je to Erik Maksim Čupo-Moting, fudbaler kome se smejao ceo svet kada je promašio nešto što se ne promašuje, jer je svojevremeno neshvatljivo izbacio loptu iz gola umesto da je zakuca u mrežu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar