Foto: EPA-EFE/Ballesteros

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su Valjadolid preokretom sa 2:1 i osvojili titulu prvaka Španije ispred Real Madrida.

Sve je rešeno golom Luisa Suareza, koji je u 67. minutu istrčao pola terena i u kontri rešio akciju posle koje je Atletikovo prvo mesto ostalo nedostižno za Real.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kraljevi“ su pred ovaj meč bili drugi sa dva boda zaostatka, ali su se nadali kiksu i remiju ili porazu Atletika zbog boljeg međusobnog skora sa „jorgandžijama“.

I Real i Atletiko su rano počeli da gube od svojih rivala, Valjadolida i Viljareala i obe ekipe su na kraju slavile sa 2:1.

Kada se pogleda kako je krenuo i tekao meč na stadionu „Hoze Zorilja“, vidi se da je Real imao čemu da se nada tokom pola meča.

Atletiko gotovo ni po čemu nije pokazao da zaslužuje titulu, jer u prvih 45 minuta susreta sa Valjadolidom na „Hoze Zorilji“ nije bio ubedljiv.

Luis Suarez je bio jedini koji je otkrivao svoj šampionski kov i on je imao najozbiljnije šanse za madridski klub.

Atletiko je krenuo ofanzivno, visokim presingom je pritiskao zadnju liniju odbrane Valjadolida, ali je i nekoliko njegovih šuteva u prvom poluvremenu završilo pored mete.

Baš je Suarez bio u ofsajdu već u drugom minutu, ali je Valjadolidov Toni Vilja prvi šutirao na gol rivala u desetom minutu.

Tad je postalo jasno da će domaćin, boreći se za opstanak, šansu tražiti iz kontri. Oblak je Viljin šut odbranio paradom.

U 18. minutu jedna od kontri Valjadolida pretvorila se u gol. Oskar Plano je dobio pas od Vilje, istrčao po desnoj strani i onda matirao Oblaka udarcem po zemlji u bliži ugao.

Foto: EPA-EFE/Ballesteros

U tim trenucima bilo je zanimljivo pratiti komunikaciju u stručnom štabu Reala i Atletika, jer je „kraljevski klub“ samo dva minuta kasnije primio gol.

Na stadionu „Alfredo di Stefano“ je u 20. minutu Jeremi Pina pogodio mrežu Reala, pa je rezultat posle prvog poluvremena ostao u korist Atletika, jer su „jorgandžije“ pred meč imale dva boda više od gradskog rivala.

Do odlaska na odmor crveno-beli iz Madrida su imali šansu iz 27. minuta kada je Džavad El Jamik umalo skrenuo loptu u svoj gol posle centaršuta Kijerana Tripijea.

Pored toga, Suarez je lepo zalomio ulevo i šutirao je precizno u 32. minutu, ali je jedan od igrača Valjadolida nogom skrenuo tu loptu malo pored stative.

Foto: EPA-EFE/Ballesteros

Suarez i drugovi su propustili kontru iz 39. minuta, Ljorente je šutirao vrlo neprecizno u 44, pa je Atletiko strepeći ušao u nastavak susreta.

Atletiko je krenuo ofanzivnije odmah na startu drugog poluvremena i Suarez se našao u prilici kada je glavom zapretio.

Nije prošlo, ali se nije dugo čekalo ni na izjednačenje. Korea je fantastično driblao ispred šesnaesterca Valjadolida i šutirao je sa ivice kaznenog prostora.

Pogodio je mrežu i nagovestio bolji ishod po crveno-bele. To je potvrdio Suarez kontrom u 67. minutu kada je rutinski rešio akciju i posle sedam godina vratio titulu na stadion Atletika.

Foto: Printscreen Flashscore

Drugo poluvreme:

90′ KRAJ! Real je preokrenuo, ali ostao bez titule, Atletiko slavi!

Modrić je preokrenuo rezultat na Di Stefanu u završnici meča, ali je Atletiko sačuvao prednost i osvojio krunu.

87′ Real je izjednačio!

Benzema je strelac, ovog puta pogodak nije poništen, pa Realu ostaje nada da može do titule.

80′ Mirniji period utakmice

Nema toliko uzbuđenja, Valjadolid kao da se pomirio sa sudbinom, tim pre što mu se ne poklapaju svi rezultati sa ostalih utakmica.

67′ GOOOOOL! Vodi Atletiko 2:1

Suarez je pokupio grešku Valjadolida na centru igrališta, istrčao je pola terena i ostao sam ispred golmana protivničkog tima i postigao je rutinski pogodak po zemlji za vođstvo.

62′ Au šta promaši Valjadolid!

Strašan šut Markos Andrea, odbranio mu je Oblak, a Vajsman glavom puca preko gola.

58′ VAR poništava gol Real Madridu! Benzema je bio strelac

Izjednačio je Francuz za „blankose“, ali je njihova radost kratko trajala, jer je pogodak poništen zbog ofsajda.

56′ GOOOL! Atletiko izjednačava na 1:1

Anhel Korea je sjajno driblao ispred šesnaesterca, namestio se na šut i pogodio po zemlji u levi ugao gola Valjadolida.

47′ Dobra šansa za Atletiko!

Odmah su krenuli življe igrači Dijega Simeonea, pa su napali preko desne strane i Ljorente i Suarez su se našli u prilici, s tim što je Luis probao glavom da šutne i nije pogodio metu.

Prvo poluvreme:

Foto: EPA-EFE/Ballesteros

45′ POLUVREME! Rezultati na odmoru odgovaraju Atletiku

Real gubi od Viljareala sa 1:0, a Atletiko od Valjadolida sa 1:0.

44′ Ljorente neprecizno…

Prvo slab centaršut Tripijea, nebu pod oblake, onda i šut Ljorentea koji je otišao preko gola. Atletiko ne igra dovoljno efikasno i konkretno da bi ugrozio prednost koju sada ima Valjadolid, a koja mu ne garantuje opstanak.

35′ Uzvratio je Valjadolid

Prekidi i kontre su prednost domaćeg tima, koji je odgovorio na napad Suareza udarcem koji je odbranio Oblak bez mnogo problema.

32′ Kakva šansa za Suareza

Urugvajac je dobio loptu desno, zalomio je ulevo da bi namestio loptu na udarac, gađao je precizno, ali je lopta na putu do gola Valjadolida zakačila jednog igrača domaćeg tima i skrenula je malo pored stative.

Foto: EPA-EFE/Ballesteros

27′ Umalo autogol Valjadolida!

Centrirao je Tripije sa desne strane, Džavad El Jamik je okrznuo loptu glavom i ona je „prozujala“ pored njegovog gola. Koke je izveo korner, Himenez je pucao glavom posle toga ali je golman Valjadolida odbranio.

21′ GOOOL! Gubi i Real! Neverovatno šta se dešava konkurentima za titulu u prvih 20 minuta

Jeremi Pina je strelac za Viljareal, koji je natrčao na loptu u kaznenom prostoru, šutirao je i ona je završila uz desnu stativu gola na kom stoji Tibo Kurtoa.

18′ GOOOL! Šok u Valjadolidu, Atletiko gubi!

Valjadolid vodi sa 1:0! Kontra je sevnula po desnoj strani, Vilja je sjajno poslao loptu napred ka Oskaru Planu koji je matirao Oblaka u bliži ugao.

13′ U međuvremenu na Real – Viljareal – povreda

Migel Gutijerez završio je na travi i ukazana mu je pomoć

10′ Atletiko napada, Viljareal prvi zapretio

Deset minuta igre proteklo je u napadima crveno-belih, Karasko, Suarez izlaze u visok presing, osvajaju loptu, ali je Jan Oblak prvi morao da reaguje. Toni Vilja je prošao kroz sredinu, šutirao je sa distance i Oblak se bacio da bi odbranio.

2′ Suarez već u ofsajdu

Atletiko je krenuo ofanzivno na „Zorilji“ od starta i Suarez se ubrzo našao u nedozvoljenoj poziciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar