Foto: EPA-EFE/Alexander Hassenstein

Fudbaleri Bajern Minhen Minhena pobedili su Augzburg sa 5:2 u meču 34. kola Bundeslige u veoma bitnom danu za istoriju nemačkog fudbala.

PROČITAJTE JOŠ:

Robert Levandovski se upisao u strelce u 90. minutu, overio je pobedu, ali i pretekao Gerda Milera po broju golova u jednoj sezoni Bundeslige.

Poljak je postigao 41 gol na 29 utakmica, ima i sedam asistencija i sada je usamljen na prvom mestu koje je dugo, čak 49 godina držao Miler.

Zanimljivo je da je golman Rafal Gikijevič, koji je stajao na golu Augzburga, odbranio čak šest šuteva Levandovskog, pre nego što je jedna lopta završila u mreži.

Bajern je poveo u devetom minutu zahvaljujući Džefriju Guveleuvu koji je pogodio svoju mrežu. Na 2:0 povisio je Serž Gnabri u 23. minutu, a već posle 33 minuta i gola Džošue Kimiha bilo je 3:0.

Bavarski gigant je na poluvreme otišao sa četiri gola prednosti zahvaljujući Kingsliju Komanu i njegoovm golu posle dodavanja Davida Alabe u 43. minutu.

Tek u završnici susreta, Levandovski je došao do gola kada je pred njim mreža bila prazna. Sane je šutirao sa distance, golman Augzburga je odbranio, a Levandovski je pokupio odbitak za 5:2 i obaranje rekorda.

Foto: EPA-EFE/SVEN HOPPE / POOL CONDITIONS

Bajern je na prvom mestu sa 78 bodova, daleko ispred svih rivala jer je Lajpcig na drugom mestu sa 65 bodova, a Augzburg je 13. sa 36 bodova.

Foto: Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar