Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Krenula je Liga šampiona - konačno! Prvu pobedu ostvario je Juventus, pošto je savladao Dinamo u Kijevu 2:0, a radovao se i Briž protiv Zenita, takođe u gostima - 2:1.

Ove sezone u elitnom takmičenju neće biti srpskih, niti klubova iz regiona, u 29. sezoni novog ligaškog formata LŠ. Zbog razlike u vremenskim zonama, prva dva meča grupne faze odigrana su u Kijevu i Sankt Peterburgu, odakle su gosti Juventus i Briž odneli bodove.

PROČITAJTE JOŠ

Derbi večeri igra se u Parizu, između PSŽ i Mančester junajteda na “Parku prinčeva”, a moglo bi da bude vrlo zanimljivo i u Londonu, u duelu dva poslednja osvajača Lige Evrope – Sevilje i Čelsija.

Što se tiče prvih okršaja, Juventus je lišen pomoći prve zvezde Kristijana Ronalda zbog koronavirusa odneo ceo plen iz Kijeva za prvu radost Andree Pirla kao trenera u Ligi šampiona.

Junak torinske „stare dame“ bio je Alvaro Morata, koji je u svom stilu rešio meč. Španski špic najbolje se našao pred golom Dinama na samom početku drugog poluvremena, da bi u 84. minutu udarcem glavom rešio sve dileme oko pobednika.

Mnogo više uzbuđenja bilo je u Sankt Peterburgu, gde je Zenit poražen od Briža koji je do velikog trijumfa stigao u sudijskoj nadoknadi vremena.

Poveli su gosti iz Belgije preko Denisa, da bi ruski tim u 74. minutu stigao do 1:1. Hrvatski defanzivac Dejan Lovren snažno je tukao sa oko 30 metara za izjednačenje, istina uz pomoć stative i golmana gostiju Horvata od čijih leđa se lopta odbila u mrežu, pa je zvanično pogodak zaveden kao autogol.

I kada je delovalo da će doći do podele plena, šok u Rusiji… Potpuno je zakazala domaća odbrana, Vormer je lako sa desne strane ubacio loptu u peterac odakle je De Keteler još lakše neometan zatresao mrežu za konačnih 1:2.

LIGA ŠAMPIONA, 1. KOLO

Grupa E:

Čelsi – Sevilja 21; Ren – Krasnodar 21

Grupa F:

Zenit – Briž 1:2 (0:0)

(Lovren 74 – Denis 63, De Keteler 90+3)

Lacio – Borusija Dortmund 21

Grupa G:

Dinamo Kijev – Juventus 0:2 (0:0)

(Morata 46, 84)

Barselona – Ferencvaroš 21

Grupa H: PSŽ – Mančester junajted; Lajpcig – Bašakšehir 21

Utakmice Dinamo Kijev – Juventus i Zenit – Briž mogli ste da pratite u blogu uživo na Nova.rs.

90′ POBEDA BRIŽA!

Šok završnica u Sankt Peterburgu i pobeda Briža. Ceo plen odlazi u Belgiju jer je De Keteler u trećem minutu sudijske nadoknade srušio Zenit za konačnih 2:1.

84′ GOOOOOOL! Morata pakuje pobedu za Torino

Juventus je poveo 2:0 na gostovanju Dinamu u Kijevu, pošto je Alvaro Morata u svom stilu glavom spustio loptu u mrežu domaćina na centaršut Kvadrada.

Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

74′ GOOOL! Izjednačio Zenit!

Nije dugo trajalo vođstvo Briža, uzvratio je Zenit devet minuta kasnije preko Dejana Lovrena za 1:1. I, ne, nije u skoku hrvatski štoper zatresao mrežu, već snažnim udarcem sa oko 30 metara, istina uz pomoć stative i golmana gostiju Horvata od čijih leđa se lopta odbila u mrežu, pa je zvanično pogodak zaveden kao autogol.

63′ VODI BRIŽ!

Šok u Sankt Peterburgu gde je Briž poveo protiv Zenita golom Denisa koji je posle svog dodavanja i dva neuspešna pokušaja saigrača nekako ugurao loptu u mrežu.

55′ Dibala na terenu

Kraj meča u Kijevu za Dejana Kuluševskog, jer je trener Juvea Andrea Pirlo rešio da na teren umesto njega pošalje Paula Dibalu.

50′ Gnabri ima koronu!

Nije baš da ova informacija ima veze s ovim utakmicama, tačnije nema uopšte, jer Bajern igra sutra u Minhenu protiv Atletiko Madrida i igraće bez Serža Gnabrija koji je pozitivan na koronavirus.

46′ GOOOOOOL! Prvi u Ligi šampiona

Konačno! Poveo je Juventus na samom startu drugog dela u Kijevu, šutirao je Kuluševski, golman Dinama Buščana kratko je dobio loptu pravo do Alvara Morate kome nije bilo teško da zatrese mrežu – 0:1.

46′ Počelo je drugo poluvreme u Kijevu i Sankt Peterburgu

POLUVREME Nema golova!

Miriju mreže i u Kijevu i u Sankt Peterburgu, pa su nas Dinamo i Juventus, odnosno Zenit i Briž uskratili za pogotke na startu grupne faze. Za sada…

Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

40′ Dve odbrane Buščana

Istakao se golman kijevskog Dinama… Najpre je Buščan odbranio nezgodan šut Kuluševskog, a potom i lako ukrotio pokušaj Remzija.

35′ Rabio upropastio napad

Mogao je Juventus da bude daleko opasniji… Ukrao je Rabio loptu i krenuo po levoj strani, ali je kasnilo dodavanje ka Remziju, pa je upropastio napad gostiju iz Torina.

30′ Nula u Rusiji

Ne, nismo zaboravili na meč u Sankt Peterbugu, ali se tamo ništa ne događa, Zenit i Briž nemaju čak ni udarac u okvir gola.

24′ Provokacija ili?

Italijanski kolega Tankredi Palmeri smatra da se Juve pametno „kamuflirao“ u dresove Šahtjora, najvećeg rivala kijevskog Dinama, zbog narandžaste boje opreme.

19′ KJELINI SE POVREDIO!

Veliki peh za Juventus, kapiten Đorđo Kjelini je završio utakmicu zbog povrede, pa je njegovo mesto u odbrani zauzeo Demiral.

Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

16′ Kjeza baš razigran

Najraspoloženiji za igru u dresu Juventusa je novajlija Federiko Kjeza koji je najpre stavio na muke golmana Dinama, a zatim i šutirao iskosa sa leve strane malo pored dalje stative.

13′ Lučesku najstariji trener

Trener Dinamo Kijeva Mirčea Lučesku postao je najstariji trener neke ekipe u Ligi šampiona sa 75 godina i 84 dana. Pre njega je rekorder bio Jup Hajnkes kao trener Bajerna, osam dana pre 73. rođendana, na meču 1. maja 2018.

8′ Bez većih uzbuđenja

Juventus napada u Kijevu, Dinamo čeka svoju šansu iz kontre…

1′ Počele su utakmice

18.50 DOBRO DOŠLI

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar