Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Fudbaleri Srbije poraženi su na stadionu "Rajko Mitić" od reprezentacije Mađarske 0:1, u okviru 3. kola treće grupe B divizije Lige nacija.

„Orlovi“ su dočekali duel sa severnim susedima na krilima sjajne igre i velike pobede u Oslu. I opet se vratili na staro, jer su poraženi golom Kenveša u 20. minutu.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića slavili su u utakmici godine i plasirali se u finale baraža za Evropsko prvenstvo narednog leta. Do tog 12. novembra i konačnog obračuna sa Škotskom za Evro, okrenuli su se tekućim obavezama u Ligi nacija.

PROČITAJTE JOŠ

Na startu su izgubili od Rusije (3:1) kao gosti i remizirali sa Turskom (0:0), kojoj će i gostovati u sredu, sa samo jednim bodom iz tri kola.

Opet je fudbalska Srbija mogla da vidi ono lice reprezentacije koje bi svi da zaborave. I da se više ne ponavlja. Ali, izgleda da ne ide to baš tako.

Posle velike pobede ili nekog uspeha obično dođe bleda partija, mučenje, podsećanje zašto nismo svetska klasa.

Tako je i sada, Mađari su na „Marakani“ priredili istinsko otrežnjenje posle uspeha u Oslu i odneli bodove, pa „orlovi“ imaju samo jedan iz tri meča Lige nacija.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Istina, napravio je selektor Ljubiša Tumbaković šest izmena u odnosu na gostovanje Norveškoj, ali je poenta u tome da njegovi izabranici nisu pošteno zapretili u prvom poluvremenu.

Pokušaji Gudelja i Tadića ne mogu da se računaju kao ozbiljne šanse, dok su u nastavku „orlovi“ bili nešto konkretniji, bez promene rezultata.

Vredno pomena je debi Dušana Vlahovića u nacionalnom timu na seniorskoj sceni, pošto je u poslednjih 20-tak minuta dobio šansu umesto tragičara Mijata Gaćinovića. Upravo je ofanzivac Hofenhajma kiksnuo u 20. minutu i stvorio šansu Mađarima koju je debitant Kenveš pretvorio u minimalnu pobedu severnih suseda.

Malo je nedostajalo da upravo Vlahović donese remi, imao je dva dobra pokušaja, ali ga je u odličnoj šansi zaustavila stativa.

Meč Srbije i Mađarske mogli ste da pratite u blogu uživo na Nova.rs.

Srbija – Mađarska 0:1 (0:1)

Strelac: Kenveš u 20. minutu

Stadion: Rajko Mitić. Bez gledalaca. Sudija: Šerer (Švajcarska).

Srbija: Rajković – Milenković, Mitrović, Pavlović – Gaćinović (od 66. Vlahović), Gudelj, Milivojević (od 46. Lukić), Mladenović – Tadić, Ljajić (od 46. Radonjić), Jović.

Mađarska: Gulaši – Botka, Lang, Salai – Bese (od 56. Orban), Gazdag (od 77. Šefer), Nađ, Kalmar, Hanga (od 46. Holender) – Kenveš, Nikolić (od 76. Nego).

LIGA NACIJA

Liga B, treća grupa, 3. kolo

Srbija – Mađarska 0:1 (0:0)

(Kenveš 20)

Rusija – Turska 1:1 (1:0)

(Mirančuk 28 – Karaman 62)

TABELA

Rusija 3 2 1 0 7:4 7

Mađarska 3 2 0 1 4:3 6

Turska 3 0 2 1 1:2 2

Srbija 3 0 1 2 1:4 1

KRAJ! Srbija izgubila od Mađarske

86′ ŠANSA!

Malo je falilo da bude 1:1… Gudelj je oštro centrirao iz prekida iskosa sa leve strane, nesigurni Gulaši ispustio je loptu, a Pavlović nije mogao do nje iako je pao. Penala nema.

82′ Odbrana Rajkovića

Siguran je golman Srbije i Remsa, uhvatio je loptu posle udarca glavom Salaija…

75′ STATIVA!

Blizu je bilo! Debitanta Vlahovića zaustavila je stativa, šutirao je u padu iz peterca na centaršut Mladenovića… Šteta.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

66′ Debi Vlahovića

Rešio je Tumbaković da Srbija igra sa dva napadača, u špicu se Joviću pridružio Dušan Vlahović, koji je ušao umesto Gaćinovića.

62′ Holender se obrukao

Malo je nedostajalo da bude 0:2… Ispala je srpska odbrana po levoj strani, probio je Nikolić i odlično centrirao na drugu stativu odakle je Holender očajno šutirao usamljen iz sjajne pozicije.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

58′ Kakva šansa za Gaćinovića

Mogao je da se iskupi fudbaler Hofenhajma za grešku iz prvog dela… Izašao je sam pred Gulašija jer je Lukić lepo prebacio celu odbranu Mađarske, ali je Gaćinović probao iz prve i vrlo loše šutirao.

56′ Menjaju i Mađari

Druga izmena u Mađarskoj, ušao je Orban umesto Bese, prethodno je u pauzi šansu dobio i Filip Holender, novi fudbaler Partizana.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

51′ Dobra šansa, Radonjić u glavnoj ulozi

Dva brza napada Srbije, preko levog krila gde je Radonjić u centru pažnje, jednom je centrirao na drugu stativu i nije bilo završnice, a drugi put se spteljao malo.

48′ Pavlović požuteo, ne igra u Turskoj

Dobio je Strahinja Pavlović žuti karton i zbog suspenzije neće moći da igra za nacionalni tim u sredu na gostovanju Turskoj.

46′ Ušli Radonjić i Lukić

Nešto slično smo najavili… Od početka drugog poluvremena na terenu su Radonjić i Saša Lukić, a meč su završili Milivojević i Ljajić.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

POLUVREME Radonjić i Đuričić se zagrevaju

Očekuju se i izmene u Srbiji, u centru pažnje tokom pauze bili su Nemanja Radonjić i Filip Đuričić, pa bi upravo tandem ofanzivaca mogao najpre na teren.

POLUVREME Srbija – Mađarska 0:1

Prilično bledo izdanje „orlova“ posle sjajnog u Oslu, bez prave šanse otišli su na odmor protiv Mađarske koja vodi golom Kenveša iz 20. minuta.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

37′ Prvi žuti karton

Žuti karton za Gazdaga, sa leđa je oborio Gudelja u nameri da zaustavi kontru.

34′ Nova prilika za Mađare

Siguran je bio Rajković, opasno je bilo prilikom udarca Kalmara sa distance. Pre toga je Tadić probao da izbaci Ljajića, ali je ofanzivni vezista Bešiktaša bio u ofsajdu.

29′ Odlična šansa za Tadića

Nešto agilniji su sada „orlovi“ i jure izjednačenje… Kapiten Tadić je razmenio dupli pas sa Gudeljem i iz dobre pozicije slabo šutirao, pa Gulaši nije imao problem da sačuva mrežu.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

28′ Vodi Rusija

Poveli su fudbaleri Rusije protiv Turske na svom terenu 1:0 preko Antona Mirančuka koji je iz prve poslao loptu pod prečku.

20′ GOL! Srbija gubi

Gaćinović je pogodio Milenkovića, potom nesmotreno sa zemlje vratio loptu pred sopstveni kazneni prostor, što je Kenveš znao da kazni i na debitantskom nastupu u dresu Mađarske zatrese mrežu Rajkovića koji je bio nemoćan – 0:1.

14′ „Orlovi“ bez faula

Mađari su već napravili pet prekršaja, dok naši fudbaler nisu nijedan…

11′ Snažan šut Gudelja

Pokupio je Nemanja Gudelj ničiju loptu i oprobao udarac sa 25-30 metara, ali pravo u golmana Gulašija.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

10′ Dobar napad Mađara

Pokušao je Nikolić da izbaci Koniveša, ispao je Milenković, ali je Pavlović otklonio opasnost.

3′ Faul nad Gaćinovićem

Mađari su imali nešto više od igre u uvodnim trenucima i pokušavali su preko desne strani, dok je Gaćinović malo promenio ritam na sredini, a lepo dodavanje Tadića nije došlo do Jovića.

1′ POČELA JE UTAKMICA

20.40 Igrači na terenu

Fudbaleri obe reprezentacije izašli su na teren, uslediće intoniranje himni i onda početak meča…

20.30 Izlazak „orlova“ na teren „Marakane“

20.24 Još dva važna meča

U okviru naše grupe 3, B divizije Lige nacija, od 20.45 igraju još i Rusija i Turska, a biće zanimljivo i kako će Škotska, rival u finalu baraža, igrati protiv Slovačke u istom terminu.

20.19 Tumbaković: Priprema za finale baraža

Selektor Tumbaković rekao je da je euforija posle pobede nad Norveškom nestala na prvom narednom treningu i dodao da priprema za finale baraža počinje utakmicom protiv Mađarske.

“Napravili smo jedan korak ka ostvarenju cilja, to je samo jedan mali korak. Euforija je završena kad smo odradili prvi trening posle Osla”, rekao je Tumbaković na onlajn konferenciji za novinare.

20.10 Klupa Srbije:

Dmitrović, Rockov, Maksimović, Radonjić, A. Mitrović, Katai, Vlahović, Lukić, Maraš, Ristić, Zdjelar, Djuričić.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

19.48 Tajna SMS – vidi brže od proseka

Ako neko poznaje Sergeja Milinković-Savića, momka koji je oduševio fudbalski svet, onda je to Milan Kosanović, srpski stručnjak poznat po uspesima sa mladim igračima. Na neki način ga je “izmislio” u Vojvodini, jer ga je brusio u mlađim kategorijama, i za Nova.rs otkrio je brojne zanimljivosti o visokom vezisti Lacija.

Prava priča da ispunite vreme do meča sa Mađarskom…

19.45 Sastav Mađarske

Selektor gostujuće reprezentacije Marko Rosi odlučio se za ovih startnih 11: Gulaši – Botka, Lang, Salai – Bese, Gazdag, Nađ, Kalmar, Hanga – Koniveš, Nikolić.

Zlatni „orlići“: Saša Zdjelar i Mijat Gaćinović; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

19.36 Gde su zlatni orlići: Maksa, SMS, Rajko, Mijat postali asovi

U trci Srbije ka Evropskom prvenstvu veliku ulogu su imali momci koji su pre pet godina postali svetski šampioni u omladinskoj konkurenciji. Protiv Norveške su čak petorica momaka bila u timu, koji u svojim vitrinama imaju zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva. Priča o zlatnim „orlićima“ u A timu Srbije čeka vas – OVDE.

19.32 Podsetimo se gola Sergeja

Sergej Milinković-Savić i ovaj meč počinje na klupi, a dugo će se pričati o njegovoj magiji iz Osla, koje se vredi podsetiti i čeka vas klikom – OVDE.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

19.25 Tumbaković napravio šest promena

U odnosu na meč u Oslu, selektor Tumbaković napravio je šest izmena. Kapiten Kolarov zbog kartona nije mogao da bude u startnih 11 i menja ga Strahinja Pavlović.
Meč sa Mađarskom počinju još i Gaćinović, Mladenović, Milivojević, Ljajić i Jović, umesto Lazovića, Ristića, Nemanje Maksimovića, Đuričića i Mitrovića.

SASTAVI

Srbija: Rajković – Milenković, Mitrović, Pavlović – Gaćinović, Gudelj, Milivojević, Mladenović – Tadić, Ljajić, Jović.

19.20 DOBRO DOŠLI

Dobro veče i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo u kojem ćemo ovaj put pratiti meč fudbalske Lige nacija između reprezentacija Srbije i Mađarske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare