Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana pobedili su kao gosti, uz dosta muke, Spartak iz Subotice u 14. kolu Superlige - 2:1 (1:0). Sva tri boda crno-belima u džepu je sačuvao sjajni golman Nemanja Stevanović, koji je u 90. minutu odbranio udarac Marčića s bele tačke.

Odličan meč u Subotici odigrali su Spartak i Partizan. Baš kao što se i očekivalo, ređale su se prilike ispred oba gola, a iz te bitke kao pobednik je izašao vicešampion Srbije.

Ipak, uprkos pobedi rezultatom 2:1, jasno je da je apsolutni heroj Partizana protiv Spartaka bio golman Nemanja Stevanović zbog odbranjenog finala u finišu.

PROČITAJTE JOŠ

Dugo je na semaforu gradskog stadiona u Subotici rezultat bio 0:0, a onda je na scenu stupio Takuma Asano.

Japanac, ili „Partizanov jaguar“ kako ga zovu, vešto je izbegao ofsajd zamku u 34. minutu i našao se u idealnoj poziciji. Ušao je u kazneni prostor Subotičana i desnom nogom zakucao loptu u bliži ugao odličnog golmana Tufegdžića.

Izabranici Aleksandra Stanojevića otišli su na odmor minimalnom prednošću, ali su mogli da vode is dva razlike da je Holender bi koncentrisaniji.

Nastavak je doneo otvorenu igru, a Tufegdžić je u 61. minutu matirao Nemanju Stevanovića.

Lazar Marković se može označiti kao krivac za gol. Brzonogi Čačanin je ušao u igru u drugom poluvremenu umesto Fillipa Stevanovića, ali nije se dobro ni zagrejao, i uspeo je da pogreši.

Nije Marković, koji je u poslednji čas dobio negativan nalaza na Covid-19 (prethodno bio pozitivan, ali se ispostavilo kao greška), zagradio jednu loptu na opasnom delu terena, 10 metara od svog šesnaesterca, „prikrao“ mu se Savković, uputio udarac, a na odbijenu loptu natrčao je Tufegdžić i izjednačio – 1:1.

Treba napomenuti da je Partizan u jeku napada uspeo da primi pogodak. Ipak, nije se dugo čekalo na odgovor parnog „valjka“ u Subotici.

Posle centaršuta Miljkovića s desne strane, Holender je nesebično glavom uposlio Šćekića, kojem nije bilo teško da sa sedam metara glavom rutinski zatrese mrežu Dujmovića.

Očekivalo se da crno-beli rutinski sačuvaju prednost na tradicionalno nezgodnom gostovanju u ravnici, ali su se stvari opasno zakuvale u samom finišu.

U 90. minutu je rezervista Lutovac skrivio penal, oborivši s leđa Šimuru. Mnogi su tada očekivali da će 2:2 biti konačan rezultat derbi utakmice 14. kola Supelirlige, ali nije tako mislio i golmam Partizana Nemanja Stevanović.

„Pročitao“ je u koju stranu će šutirati Marčić, maestralno se bacio i uspeo da zaustavi sasvim solidan pokušaj.

Na kraju Stanojević i Partizan mogu da zahvale čoveku koji menja Vladimira Stojkovića među stativama na sva tri osvojena boda u Subotici.

Crno-beli su zahvaljujući drugom vezanom trijumfu ostali na trećoj poziciji sa 29 bodova, Vojvodina je druga s bodom više, dok lider Crvena zvezda ima 35 bodova, ali i utakmicu manje.

Spartak – Partizan 1:2 (0:1)

Stadion: Gradski u Subotici. Sudija: Nenad Minaković. Bez gledalaca. Strelci: Tufegdžić u 61,  Asano u 34, Šćekić u 71. minutu

Spartak: Dujmović – Šimura – Tekijaški, Ivančević, Milošević – Marčić, Bijelović, Savković, Tufegdžić, Denković (od 57. Srećković) – Vidaković (od 75. Jočić).

Partizan: Stevanović – Miljković, S. Marković, Banjak, Urošević – Zdjelar, Šćekić – F. Stevanović (od 57. L. Marković), Natho (od 87. Ostojić), Asano (od 85. Lutovac) – Holender (od 88. Obradović).

SUPERLIGA, 14. KOLO

Subota

Spartak – Partizan 1:2 (0:1)

(Tufegdžić 61 – Asano 34, Šćekić 71)

Bačka – Rad 0:1 (0:1)

(Novaković 23)

Novi Pazar – Zlatibor 1:2 (1:1)

(Sise 39 – Đokić 33, 56)

Proleter – Napredak 1:0 (1:0)

(Babić 50p)

Čukarički – Voždovac 3:2 (1:1)

Mačva – Javor 1:0 (0:0)

Radnički (N) – Radnik 0:1 (0:1)

TSC – Mladost 5:0 (3:0)

Nedelja

C. zvezda – Inđija 19

Petak

Metalac – Vojvodina 3:3 (1:1)

Foto: Printscreen/Sofascore/Superliga

Crno-beli su prethodnih dana imali velike probleme s koronavirusom koja se uvukla u tim. Posle golmana Vladimira Stojkovića, pozitivni su Milan Smiljanić, Lazar Marković i Lazar Pavlović.

Ipak, dan kasnije stigla je odlična vest iz Humske, jer je naknadni test Lazara Markovića bio negativan, pa se i on našao na spisku putnika za Suboticu.

Hitronogi Čačanin, nekadašnji član Liverpula, Fulama, Anderlehta, Benfike, ipak se našao na klupi, ali je sigurno da će trener Aleksandar Stanojević računati na njegove usluge u slučaju da zatreba.

 

94′ – KRAJ UTAKMICE, POBEDA PARTIZANA

Heroj trijumfa crno-belih u Subotici bez dileme je bio golman Nemanja Stevanović, koji je u 90. minutu odbranio penal.

93′ – PARTIZAN ČUVA LOPTU

Iskusno crno-beli fudbaleri drže loptu na svojoj polovini. Savković je faulirao Bojana Ostojića, koji je pao kao pokošen.

Na kraju je Tekijaški zbog prigovora dobio žuti karton.

90′ – UTAKMICA JE PRODUŽENA ČETIRI MINUTA

90′ – MARČIĆ PROMAŠIO PENAL

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Marčić je šutirao u desnu stranu, Stevanović ga je „pročitao“ i uspeo da obrani penal.

90′ – PENAL ZA SPARTAK

„Pukla“ je odbrana Partizana, Stevanović je nogom uspeo da odbrani pokušaj Tefegdžića. Lutovac je srušio s leđa Šimuru i dosuđen je penal za Spartak.

87′ – DVOSTRUKA IZMENA PARTIZANA

Aleksandar Stanojević rešio je da brani prednost u Subotici. Natha je zamenio Bojan Ostojić, dok je umesto napadača Holendera u igru ušao levi bek Ivan Obradović.

83′ – HOLENDER OKLEVAO I PROMAŠIO

Mađarski reprezentativac je izbegao ofsajd jer se našao na svojoj polovini.

I jurišao je „jedan na jedan“ s Dujmovićem, imao je sve vreme ovog sveta da se namesti i da postigne gol, ali mu je golman Spartaka „ušao u šut“ i odbranio.

80′ – TUFEGDŽIĆ U OFSAJDU

„Zaspao“ je napadač Spartaka ispred gola Stevanovića, sudija je opravdano podigao ofsajd zastavicu.

76′ – POKUŠAJ ASANA

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Japanac je iz okreta sa sedam metara „tukao“ levom nogom, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže.

71′ – GOOOL! PARTIZAN OPET VODI

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Aleksandar Šćekić je strelac drugog gola za Partizan u Subotici. Miljković je centrirao s desne strane, Holender je sa šest metara glavom „ko na tacni“ poslužio Šćekića, koji se samo poklonio i poslao loptu iza leđa Dujmovića.

Drugi pogodak crnogorskog reprezentativca ove sezone u Superligi.

69′ – HOLENDER U OFSAJDU

Još jedna nedozvoljena pozicija u kojoj se našao mađarski reprezentativac. Da nije bio u ofsajdu, Holender bi se našao u idealnoj poziciji.

67′ – KORNER ZA PARTIZAN

Šćekić je bio najviši u skoku, posle odličnog centaršuta Natha, ali je njegov pokušaj glavom završio malo iznad gola.

65′ – VIDAKOVIĆ DOBIO ŽUTI

Zbog prekršaja nad Zdjelarom i Vidaković je „nagrađen“ žutim kartonom.

61′ – GOOOL! SPARTAK IZJEDNAČIO – 1:1

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Tufegdžić je pogodio mrežu Partizan. Pokupio je odbitak pre Svetozara Markovića.

Lazar Marković je bio neoprezan, Savković mu je došao iza leđa i oduzeo loptu, šutirao je, Stevanović je odbio, a lopta je došla pravo na nogu Tufegdžića.

58′ – LUKAV POKUŠAJ STEVANOVIĆA

Filip Stevanović je pokušao „iz kolena“, ali je to bio preslab udarac da bi se savladao Dujmović.

55′ – KORNER ZA SPARTAK

„Balon“ je uputio Denković, a Stevanović je to pokupio bez problema.

51′ – HOLENDER PROMAŠIO ZICER

Natho je prelepo izbacio Asana koji je nesebično proigrao Holendera, a mađarski reprezentativac je promašio nemoguće.

S pet metara je šutirao pravo u golmana Dujmovića. Mogao je Partizan lako do 2:0.

47′ – STEVANOVIĆ ISPUCAVA

Bio je pod pritiskom golman Partizana, ali nije želeo da komplikuje, ispucao je loptu daleko od svog gola. Našao se u prilici Holender, a golman domaćih je rutinski zaustavio taj pokušaj.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

19.05 ‘ UTAKMICA JE NASTAVLJENA

18.50′ – POLUVREME

45′ – JOŠ MINUT ĆE SE IGRATI

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Prvo poluvreme utakmice u Subotici produženo je 60 sekundi. Partizan je pokušao iz kontre, ali je poslednja linija Spartaka uspela da pošalje loptu u korner.

Glavni sudija dozvolio je da Natho izvede udarac iz ugla, a nije bilo opasnosti po gol Dujmovića.

40′ – ZICER ZA SPARTAK

Denković je „promešao“ Miljkovića uputio je loptu u peterac, ali je Stevanović u padu uspeo nogom da odbrani udarac Bjelovića i da pošalje loptu u korner.

39′ – ZDJELAR VISOKO PREKO GOLA

Pokušao je Partizanov zadnji vezni udarcem sa 18 metara posle odbijene lopte, ali je ta lopta završila daleko iznad gola.

34′ – GOOOL! PARTIZAN VODI

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Takuma Asano vešto je izbegao ofsajd zamku i izašao je „jedan na jedan“ s Dujmovićem. Japancu nije bilo teško da iz neposredne blizine šutira u bliži ugao i da pogodi mrežu Spartaka.

Asano je tako stigao do sedmog gola u 13 mečeva u Superligi ove sezone.

30′ – DUJMOVIĆ ZAUSTAVIO UDARAC NATHA

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Mogao je Partizan do vođstva u Subotici, Natho je probao glavom sa sedam metara, ali je Dujmović bio na visini zadatka.

27′ – POVREDA DENKOVIĆA

Ofanzivac Spartaka je prilikom postizanja gola pretrpeo žestok sudar sa stativom. Zakucao se bukvalno u konstrukciju gola u nameri da dođe do lopte.

Na svu sreću, sa njim je sve u redu.

26′ – PONIŠTEN GOL SPARTAKU

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Napadaju Subotičani, Tufegdžić je bio u ofsajdu, zakačio je loptu koju je zatim na drugoj stativi ubacio u nebranjenu mrežu Denković. Ipak, čitavoj akciji „golubova“ prethodio je ofsajd.

24′ – DENKOVIĆ MOGAO DO GOLA

Napadač Spartaka našao se u zglednoj poziciji i namučio je Stevanovića, malo je falilo da zatrese mrežu. Ipak, linijski sudija Dalibor Đurđević je pokazao da je ofsajd.

23′ – ŽUTI I ZA ŠĆEKIĆA

Ratoborni Šćekić pokosio je Vidakovića, sudija ne želi da toleriše takvo ponašanje i pokazao mu je javnu opomenu.

21′ – STEVANOVIĆ OPROBAO UDARAC

Talentovani krilni napadač Partizana Filip Stevanović pokušao je s leve strane udarcem s 18 metara, ali je Dujmović bez problema uhvatio tu loptu.

19′ – „POŽUTEO“ IVANČEVIĆ

Ivančević je desnom rukom u predelu vrata udario Holendera, a glavni sudija ga je „nagradio“ žutim kartonom.

Partizan ima lepu priliku iz prekida da ugrozi gol Dujmovića. Tekijaški je ponovo bio najviši u svom kaznenom prostoru i bez problema je raščistio opasnost pred golom Spartaka.

17′ – TEKIJAŠKI GLAVOM BLOKIRA NATHA

Holender se „ušunjao“ u kazneni prostor domaćina, ali je zaustavljen. Lopta se odbila do Natha, koji je pokušao sa 16 metara desnom nogom, njegov udarac glavom u padu izblokirao je Tekijaški.

16′ – OFSAJD HOLENDERA

Mađarski reprezentativac našao se u nedozvoljenoj poziciji, potpuno opravdano je sudija Ristić podigao zastavicu.

15′ – BORBA ZA SREDINU TERENA

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Na gradskom stadionu u Subotici trenutno nema većih prilika, uglavnom se vodi žestoka bitka za prevlast na sredini terena.

11′ PRILIKA ZA SPARTAK

Korner sa leve strane izveo je Milošević, Tekijaški se iskrao na prvu stativu, zahvatio loptu glavom, ali je za malo bio neprecizan. Ozbiljna pretnja mreži crno-belih.

6′ ŽUTI KARTON MARČIĆU

Duel Milana Marčića i Saše Zdjelara za loptu, sudija je procenio da je to prekršaj za javnu opomenu. Zaradio je fudbaler Spartaka.

4′ – BIJELOVIĆ ZAMALO POGODIO

Odlična prilika za Luku Bijelovića koji je glavom odlično gađao, ali je lopta završila pored stative Stevanovićevog gola.

2′ – PARTIZAN NAPADA

Početna inicijativa vicešampiona Srbije u Subotici. Već u drugom minutu crno-beli su izveli prvi korner, ali je Tekijaški raščistio opasnost.

18.03′ – UTAKMICA JE POČELA

17.54′ – CRNO-BELIMA NE PRIJA SUBOTICA

Partizan se muči poslednjih godina sa Spartakom u Subotici. Prethodne sezone desetkovani „plavi golubovi“ slavili su pobedu rezultatom 3:2, prethodno je bilo 0:0, dok su crno-beli na jedvite jadi slavili 2017. godine rezultatom 1:0. Godinu dana ranije poraženi su 2:1.

17.45′ – DOBRO DOŠLI

Dobro veče i dobro nam nam došli na još jedan blog uživo u kojem možete s nama da pratite sve detalje s meča iz Subotice, gde se sastaju Spartak Subotica i Partizan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare