Foto: EPA/ROBIN PARKER

Fudbaler ekipe Urala Varazdat Arojan pričao je o najboljim defanzivcima koji su igrali u Rusiji, a dotakao se i bivšeg igrača Spartaka iz Moskve, Nemanje Vidića.

Po odlasku iz Crvene zvezde 2004. godine, Nemanja je sa velikim uspehom igrao u redovima Spartaka, i nema sumnje da je ostavio veliki trag u ruskom fudbalu, pre nego što je napravio ključan potez u karijeri, prelaskom u Mančester junajted.

Arojan je u razgovoru za ruski portal „Sport24“ rekao ko mu se najviše sviđa od svih defanzivaca koji su igrali u ruskoj Superligi.

„Ko je bio neko ko je parametar kvaliteta za mene? Nemanja Vidić. On je pravi primer. Sećam se kada je Aleks Ferguson pričao o njemu i o bici Srba za Kosovo i Metohiju. Vidić je tada, tako sam čuo, otišao i tražio od Ser Aleksa da ga pusti da se bori na Kosovu. Ne znam da li je priča istinita, ali mi je ostala upamćena. Znam da je igrao u Spartaku iz Moskve i ne bih se bunio da ponovim njegov put“, rekao je Arojan.

On je pomenuo još nekoliko igrača, a osvrnuo se i na Branislava Ivanovića, koji igra z ekipi Zenita.

„Izdvojio bih svakako i Ivanovića, Džikiju i Žigoa. Dodao bih i Rakitskog, koji ima sjajne duge pasove. U Rusiji je veliki broj kvalititenih igrača, što je defintivno pokazatelj da se šampionat vremenom podigao na viši nivo“, zaključio je fudbaler Urala.

PROČITAJTE JOŠ:

O Vidiću je takođe pričao i njegov bivši klupski kolega iz Mančester junajteda, Bugarin Dimitar Berbatov.

Na pitanje protiv koga mu je svojevremeno bilo najteže da igra, rekao je da je to bio Nemanja.

„Uvek na ovo pitanje odgovaram na ovaj način. I kad sam igrao prvi put protiv njega, i kad smo se suočavali na treningu, uvek je najteže bilo protiv Vidića“, rekeo je Berbatov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare