Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Navijači Vojvodine objavili su parolu protiv rukovodstva kluba zbog opcije da se evropski meč igra u Humskoj.

PROČITAJTE JOŠ

„Evropu igramo izvan našeg grada, za vaše ostavke vreme je sada, uprava napolje“, pisalo je na paroli „Firme“, navijačke grupe Vojvodine.

Naime, Vojvodina u četvrtak čeka litvanski Panevižis u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, ima pobedu od 1:0 iz prvog meča, ali u nastavku, neće moći da bude domaćin i uprava je najavila selidbu u Humsku.

„Fudbalski klub Vojvodina u poslednjih mesec dana krenuo je u ozbiljno renoviranje stadiona. Naročito se to odnosi na organizacije evropskih utakmica. UEFA zbog pandemije korona virusa insistira na restriktivnim merama, kada su u pitanju i ulasci i izlasci i samo prisustvo na stadionima. U skladu sa tim, mi smo preduzeli sve potrebne mere. Prilagodili smo i renovirali ulaz za rezervne igrače, koji će sada moći nesmetano da ulaze i izlaze sa zapadne tribine. Potom toalete na zapadnoj i južnoj tribini, a uz to, za naše prvenstvo smo na vreme instalirali sve što je potrebno za implementaciju VAR sistema, koji se primenjuje od ove sezone. Sve je podignuto na jedan viši nivo i nadamo se da će ubuduće sve biti dodatno bolje i još kvalitetnije“, rekao je direktor stadiona Dragomir Tanović.

On je potom razjasnio kako UEFA dodeljuje licence uz napomenu da je „Karađorđe“ sada u trećoj kategoriji stadiona.

„Naš stadion je licenciran u trećoj kategoriji, što znači da možemo da organizujemo još revanš meč sa Panevežisom. Već u sledećem kolu bojim se da nećemo biti u mogućnosti da igramo na našem stadionu. Za to je potrebna licenca druge kategorije, koja za početak podrazumeva „češljeve“ na ulazu, rotirajući metalni ulazi na stadionu sa merenjima. Nažalost, ukoliko prođemo Panevežis, u narednoj rundi igraćemo verovatno van „Karađorđa“, a alternativa je stadion Partizana“, naglasio je Tanović.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare