File UEFA logo
Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Sergej Lapočkin, sudija iz Rusije, nalazi se pod istragom od strane UEFA zbog sumnje da je učestvovao u nameštanju utakmica.

UEFA je dosad smao potvrdila da je Lapočkin suspendovan na 90 dana, ali nisu izneli konkretnije informacije o tome koja utakmica je u pitanju, kao ni da li postoje indicije da ih je bilo više od jedne.

PROČITAJTE JOŠ...

Prema pisanju ruskih medija, on je suspendovan 25. marta, ali su u UEFA tek danas to potvrdili, a utakmica na koju se sumnja je duel kvalifikacija za Ligu Evrope između Venspilsa i Bordoa odigran u julu 2018. godine.

Susret je pripao francuskom timu 1:0, a Lapočkin je navodno propustio da prijavi da su mu neimenovana lica ponudila novac kako bi uticao na rezultat.

U svojoj karijeri koju je kao internacionalni sudija pod grbom FIFA započeo 2013. godine delio je pravdu na meču kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo između Albanije i Lihtenštajna, a takođe je delio pravdu i na četiri meča kvalifikacija za Ligu šampiona, jednu utakmicu u Ligi Evrope, kao i osam u kvalifikacijama za ovo takmičenje, među kojima je duel Crvene zvezde i Sparte iz Praga od 27. jula 2017. godine koji su crveno-beli dobili 2:0.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar