Oglasio se vozač Kokeze i objasnio zašto je igrao sa Zvezdom

Fudbal 15. apr. 202120:57
Podeli:
Predrag Stankovic
Predrag Stanković Foto: football.instatscout.com

Predrag Stanković, nekadašnji vozač Slaviše Kokeze i bivši fudbaler Radničkog iz Niša, koji je dospeo u centar pažnje zbog nekoliko minuta koje je odigrao protiv Crvene zvezde, oglasio se i pokušao da objasnio vezu s bivšim predsednikom Fudbalskog saveza Srbije, kao i gde je sve i koliko igrao u karijeri.

PROČITAJE JOŠ

On je objasnio da je u Radnički došao zbog svojih kvaliteta i da su to prepoznali u stručnom štabu.

„U Fudbalskom klubu Niš sam proveo šest meseci i prošao kompletne pripreme. Dva puta sam bio u sastavu pre pomenute utakmice sa Zvezdom. Prvi put na utakmici sa Mačvom iz Šapca i drugi put u kupu Srbije protiv Zlatibora. Nažalost, vrlo brzo me je zadesila povreda i oporavak je trajao nekoliko meseci. Trener koji me je dočekao u klubu Peter Pakulta, je izuzetan profesionalac, koji je svojim radom na mene ostavio jako pozitivan utisak, kao i pomoćni trener Boban Dmitrović. Svima koji su radili ili bili deo Pakultinog tima je jasno da je to osoba koja donosi odluke koje su isključivo u interesu kluba. Sa njihove strane primećen je moj profesionalizam i borbenost“ objašnjava Stanković.

Ističe da je u međuvremenu došlo do promene trenera i samim tim i do promene filozofije igre.

„Posle oporavka, pred kraj sezone, vratio sam se kod trenera Dragana Antića koji se zalagao za ‘grublju igru’ u utakmici sa Zvezdom i tada mi je pružena šansa. Ja sam tu šansu pokušao da iskoristim na najbolji način. Nisam ni prvi ni poslednji igrač koji nije pokazo svoje najjače adute u jednom bitnom momentu. Postoje mnogi faktori koji su na to uticali, ali to da sam uključen na teren zbog nekih viših interesa, svakako nije jedan od njih. Za mene, kao i moje saigrače, to nije bila opcija“, tvrdi nekadašnji fudbaler Radničkog.

Stanković kaže da nije radio kao vozač bivšeg predsednika FSS-a.

„Slavišu Kokezu poznajem privatno, upoznali smo se u FK Brodarac, nikada nisam za njega radio i nisam bio njegov šofer. Ukoliko je neko u tom trenutko pomislio da će preko mene ostvariti bolji odnos sa tada uvažavanim Kokezom, to nije moja odgovornost. Ja ću svoj period u Nišu pamtiti po fantastičnoj ekipi, saigračima koji su izuzetni ljudi i velikom profesionalizmu Pakulta i Dmitrovića“, decidiran je Stanković.

On dodaje da ga je povreda sprečila da nešto više napravi.

„Od povrede koja me je zadesila, nisam se nikada skroz oporavio, ali se i dalje svakodnevno bavim sportom. Od malih nogu gajim veliku ljubav i entuzijazam prema fudbalu. Disciplina mi nikada nije nedostajala. Ljubav prema sportu mi je u krvi, a imao sam veliku životnu sreću da upoznam plemenite ljude sportiste, borce sa kojima sam trenirao i delio bitne životne momente. Nisam napravio veliku karijeru u fudbalu, ali sam uvek davao sve od sebe i nikada nisam pristajao da zaobilaznim putem dolazim do cilja, u sportu kao i životu generalno“, objašnjava fudbaler.

Kaže da postoje u našem fudbalu i veći problemi od njegovog slučaja.

„Srpski fudbal ima mnogo veće probleme od mog izlaska na teren u utakmici sa Crvenom zvezdom. Moj cilj nije bio da nekoga uvredim ili da spustim nivo igre izlaskom na teren, naprotiv za mene je to bila velika čast i velika odgovornost“ završava Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar