Foto: EPA-EFE/Aleksandra Szmigiel / POOL

Evropska kuća fudbala UEFA odlučila je da ukine pravilo gola u gostima posle više od pola veka, pod uslovom da odluku odobri njen Izvršni komitet.

Komitet UEFA za fudbalska takmičenja se sastajao i oko mesec i po dana unazad razmatrao promene koje bi modernizovale fudbal.

PROČITAJTE JOŠ:

Pravilo, po kom se gol više u gostima koristi kao merilo, ako u dve utakmice ekipe imaju kumulativno isti broj pogodaka, trebalo bi da posle 56 godina ode u istoriju.

Informaciju je preneo Tajms, a smatra se da je pravilo zastarelo, jer se usled pandemije koronavirusa u proteklih godinu i nešto dana više puta igralo na neutralnim terenima.

Navodi se i da prednost domaćeg terena nije više predominantna kao što je nekad bila. Pravilo je na udaru nekih od legendi poput Džejmija Karagera koji tvrdi da je ono činilo fudbal uzbudljivijim.

Tako je Totenhem prošao u finale Lige šampiona pre dve godine, prolascima pored Mančester sitija i Ajaksa. Tako je i Crvena zvezda ove godine ispala od Milana.

Dok je u Beogradu bilo 2:2, u Milanu je bilo 1:1 u šesnaestini finala Lige Evrope i Italijani su otišli dalje zbog gola više u gostima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar