Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Bliži se najvažnija utakmica reprezentacije Srbije, protiv selekcije Škotske 12. novembra za plasman na Evropsko prvenstvo, a naši fudbaleri nastavili su sa klupskim aktivnostima.

„Kostur“ reprezentacije bio je na standardnom nivou, igrali su gotovo svi, a bilo je i pogodaka u režiji izabranika Ljubiše Tumbakovića na klupskoj sceni.

Uvod u vikend bila su ne baš blistava izdanja golmana Eibara Marka Dmitrovića protiv Kadiza (0:2) i Luke Milivojevića, koji je sa Kristal Palasom poražen na gostovanju Vulverhemptonu (2:0).

PROČITAJTE JOŠ

Subotu je otvorio novom sjajnom partijom Đorđe Despotović, koji je postigao ponovo gol za Rubin, ovaj put u pobedi protiv Arsenala iz Tule (3:1).

Od prvog minuta u igri je bio i Aleksandar Kolarov, defanzivac Intera, u meču sa Parmom. Milanski tim je imao dva gola minusa, ali je zahvaljujući asistenciji kapitena Srbije ostao neporažen (2:2).

Ajaks Dušana Tadića ostvario je još jednu rutinsku pobedu u holandskom šampionatu, protiv Fortune Sitard (5:2). Kapiten velikana iz Amsterdama, posle napornog meča u Ligi šampiona protiv Atalante, počeo je sa klupe, ali je ušao u igru u nastavku i postigao gol iz penala u 86. minutu.

Filip Kostić se i dalje oporavlja od povrede, pa je preskočio duel Ajntrahta i Verdera u Frankfurtu (1:1), a svih 90 minuta za goste iz Bremena odigrao je štoper Miloš Veljković.

PROČITAJTE JOŠ Englezi više ne smeju da pisnu Matiću – vreme je da on viče

Što se tiče Mijata Gaćinovića, njegov Hofenhajm tek treba da igra protiv Union Berlina, ovog ponedeljka od 20.30, za kraj 6. kola Bundeslige. Isto važi i za Aleksandra Mitrovića, čiji će Fulam ugostiti Vest Bromvič Albion od 18.30, u 7. kolu Premijer lige.

Sergej Milinković-Savić strelac za Lacio iz slobodnjaka
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Mnogo uzbuđenja bilo je na Apeninima, gde je najviše golova viđeno u duelu Torina i Lacija. Saša Lukić bio je strelac za „bikove“, a fenomenalan gol iz slobodnog udarca postigao je vezista Rimljana Sergej Milinković-Savić. Posle mnogo drame slavio je na kraju rimski klub golovima u nadoknadi vremena (3:4).

U timu Fjorentine protiv Rome na Olimpiku (2:0) bio je od prvog minuta Nikola Milenković, a Dušan Vlahović je ušao u 57. minutu umesto Bonaventure.

Veziste Sevilje Nemanja Gudelj igrao je od 68. minuta umesto Ivana Rakitića u porazu na gostovanju Atletik Bilbau. Njegov imenjak Maksimović, sa kojim drži sredinu terena Srbije, bio je na terenu u dresu Hetafea do 54. minuta u remiju 2:2 na gostovanju Valensiji.

U Francuskoj je blistao golman Predrag Rajković, čiji je Rems savladao na svom terenu Strazbur (2:1), čijom odbranom je komandovao Stefan Mitrović.

U Turskoj je Danijel Aleksić bio strelac u pobedi Bašakšehira protiv Konje (2:1), ali se ipak nije našao na spisku selektora Ljubiše Tumbakovića, kao ni Adem Ljajić i Nikola Maksimović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar