Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

Kada igra Ajaks, tu su i golovi i mnoštvo uzbuđenja. Tako je bilo i ove večeri na "Amsterdam areni", gde su crveno-beli pobedili Fortunu Sitard sa 5:2 (2:1).

Ovog puta nije bilo kao protiv Venla kada su šampioni Holandije uspeli da ostvare neverovatnu pobedu od 13:0, ali ni 5:2 nije bilo tako loše, naročito ako se ima u vidu da su gosti poveli.

PROČITAJTE JOŠ:

Još jedan kuriozitet bio je izostanak iz startne postave reprezentativca Srbije Dušana Tadića. Odavno to nije bio slučaj, ali srpski fudbaler je ušao na teren u 66. minutu i do kraja iz penala u 86. minutu uspeo da postigne i gol.

PROČITAJTE JOŠ: Mihina Bolonja na mišiće slavila protiv Kaljarija

Koks je u 7. minutu doneo prednost Fortuni, ali je do kraja poluvremena u glavnoij ulozi bio igrač Ajaksa, Dejvi Klasen,

Prvo je u 31. minutu bio neuspešan kao izvođač penala, da bi u 32. i 45. minutu postigao dva gola i Ajaks je na odmor otišao sa 2:1.

Finiš, tačnije poslednjih 16 minuta meča, doneo je još četiri gola.

Brobi je u 74. minutu povisio na 3:1, potom je Tadić pokazao Klasenu kako se izvodi penal, da bi Kvinsi Promes još jednom iskoristio penal za domaćine za 5:1.

U poslednjem minutu Koks je postigao svoj drugi gol za goste i tako samo ublažio poraz.

„Petarda“ je pala i u Enšedeu gde je Tvente pobedio tim Cvolea sa 5:1.

Poslednji od pet pogodaka za domaćina postigao je bivši igrač Crvene zvezde, mladi Luka Ilić, i to u  84. minutu utakmice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram