Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

U šibensku luku uplovila je luksuzna, 98 metara duga jahta na kojoj živi i radi putujući po svetu 83-godišnji Džo Luis, investitor i jedan od vlasnika engleskog fudbalskog kluba Totenhem.

PROČITAJTE JOŠ

Kako prenose britanski mediji, Luis je „težak“ gotovo 5 milijardi dolara, a poznat je i po svom raskošnom načinu života.

Jedinstvena superjahta Aviva, vredna 156 miliona dolara, osim zatvorenog teniskog terena ima kupalište koje se otvara prema moru, a na njoj se može smestiti do 16 gostiju kao i 25 članova posade, piše portal Šibenski.

Aviva je 2018. godine bila najveća jahta koju su izgradili nemački proizvođači i prva koja je imala zatvoreno tenisko igralište u punoj veličini.

Jahtu je dizajnirao Rejmond Langton, a pokreće je hibridni pogonski sistem. Njeni motori razvijaju brzinu od najviše 20 čvorova i pravo je remek-delo brodogradnje.

Ovo je čak četvrta jahta koju je pod istim imenom Luis naručio i sve su napravljene imajući na umu njegovu ljubav prema sportu.

Zadnja Aviva u Luisovom nizu superluksuznih jahta nosi oznaku „Nije za iznajmljivanje!“ i za sada ne postoji cena za koju bi Luis ustupio nekom drugom svoj ploveći dom i kancelariju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram