Foto: EPA-EFE/Lindsey Panarby

Fudbalerima i stručnom štabu Aston Vile teško je pala odluka sudije Majkla Olivera na utakmici protiv Mančester junajteda.

PROČITAJTE JOŠ

Aston Vila je poražena sa 2:1 na gostovanju na Old Trafordu, a gosti su žestoko protestovali nakon utakmice jer je po njihovom mišljenju Oliver pogrešio kada je dosudio penal za Mančester junajted.

Pol Pogba bio je u duelu sa Daglasom Luizom, a Oliver je odlučio da dosudi jedanaesterac, iako se na snimku vidi da je francuski reprezentativac sapleo sam sebe.

„Video sam snimak i ne mogu da verujem da je to bio penal. Uvek sam za fer borbu, sa što manje grešaka, ali onda naiđe ovakva odluka… Ako već imamo VAR bolje bi bilo da počnemo ispravno da ga koristimo jer ovakve greške mogu da imaju velike posledice po klubove“, rekao je Luiz.

Brazilskog internacionalca podržao je i menadžer Din Smit.

„Ja sam u prvi mah pomislio da je bio penal, ali kada sam posle utakmice video snimak bilo je jasno da je sapleo sam sebe. Ne vidim zašto sudija Oliver nije mogao da pregleda snimak. Valjda VAR tome služi. U fudbalu odlučuju detalji, a Pogba je sam sebe sapleo. Mislim da to nije bio penal“, rekao je Smit.

Reakcija Pola Pogbe naišla je na mnogoo kritika utoliko pre jer je za vreme utakmice sugerisao levom beku Luku Šou da je trebalo da padne u kaznenom prostoru Aston Vile prilikom jedne akcije po levoj strani.

Mančester junajted se posle trijumfa izjednačio sa Liverpulom na tabeli pa dva najveća rivala u engleskom fudbalu trenutno dele vrh tabele sa po 33 osvojena boda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar